Påskehareboller



Påskehareboller oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Påskehare-boller er søte boller som passer perfekt til en påskeaktivitet sammen med barna i påsken! Her gir vi deg vår oppskrift på påskeharer av bolledeig.

Oppskriften inneholder 285 Kalorier, 47 g Karbo, 6 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Påskehareboller er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 609 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kghvetemel
200grsukker
1tsmalt kardemomme
1pakketørrgjær
5dlmelk
150grsmør
1stkegg til pensling

Fyll og pynt:

1pakkeferdig vaniljekrem
250grmelis
2ssvann
2dlkokosmasse




Kalorier og næringsinnhold i Påskehareboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier284.747 864.35436.91Kcal
Protein6.24172.359.57gram
Karbohydrat46.531 285.1371.40gram
Kostfiber2.1860.213.35gram
Fett7.70212.6711.81gram
Mettet fett4.99137.827.66gram
Salt0.102.870.16gram
Pris på oppskriftenKr 2.33Kr 64.35Kr 3.58.-
Hele oppskriften veier2 762 totalt2 762 pr porsj153 pr stk gram
Energiprosent fra karbo65,36 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 18 boller

Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.
Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle til kjøkkenmaskin. Bruker du fersk gjær kan du smuldre gjæren i bollen, eller røre den ut i melken. Alt vil ettehvert blande seg godt, så begge deler er like bra.
Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Spe med melk (kald eller romtemperert). Hold tilbake 1/2 dl, tilsett mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Sett en eltekrok i kjøkkenmaskinen og elt deigen i ca. 15 minutter.
Tilsett smøret og elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen er myk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk en liten deigklump mellom fingrene og forsøk å få en tynn, gjennomsiktig hinne. Er deigen elastisk og smidig er den klar for heving, er den "kort" og revner - elt litt til.
Del deigen i passe store emner. Du får ca. 18 boller av en porsjon deig. Trill avlange pølser, legg deigendene i kors, slik at det ser ut som to kaninører.
Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
Elting for hånd: En gjærdeig krever god elting for at glutennettverket skal utvikle seg godt. Elting for hånd kan gi en noe mer kompakt og tyngre deig. Skal du elte for hånd vil ikke temperaturen stige så mye under eltingen, og det kan derfor lønne seg å smelte smøret og lunke væsken litt for å lette jobben og få en raskere heving.

Ha vaniljekrem i en sprøytepose og fyll midten av bollene med kremen.
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36301)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Innlagt dato:2022-03-25
Oppdatert dato:2022-03-25


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Finske fastelavnsboller.Finske fastelavnsboller.
Denne retten har 297,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boller med bringebær og pistasj.Boller med bringebær og pistasj.
Denne retten har 331,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Focaccia med blomster.Focaccia med blomster.
Denne retten har 202,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rundstykker med tørket tang.Rundstykker med tørket tang.
Denne retten har 280,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnoppskrift for søte gjærdeiger.Grunnoppskrift for søte gjærdeiger.
Denne retten har 274,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brioche.Brioche.
Denne retten har 389,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vanilje- og markronfylte snurrer med blåbær.Vanilje- og markronfylte snurrer med blåbær.
Denne retten har 295,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pestosnurrer fra bunnen.Pestosnurrer fra bunnen.
Denne retten har 251,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Snadderboller.Snadderboller.
Denne retten har 334,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Müslirundstykker.Müslirundstykker.
Denne retten har 217,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lussekatter 6.Lussekatter 6.
Denne retten har 299,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekake fra Skiptvedt.Julekake fra Skiptvedt.
Denne retten har 290 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove juleboller.Grove juleboller.
Denne retten har 234,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fastelavensboller fra Akershus.Fastelavensboller fra Akershus.
Denne retten har 266,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Klippekrans 3.Klippekrans 3.
Denne retten har 321,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.