Påskehareboller



Påskehareboller oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Påskehare-boller er søte boller som passer perfekt til en påskeaktivitet sammen med barna i påsken! Her gir vi deg vår oppskrift på påskeharer av bolledeig.

Oppskriften inneholder 285 Kalorier, 47 g Karbo, 6 g Protein og 8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Påskehareboller er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 141 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kghvetemel
200grsukker
1tsmalt kardemomme
1pakketørrgjær
5dlmelk
150grsmør
1stkegg til pensling

Fyll og pynt:

1pakkeferdig vaniljekrem
250grmelis
2ssvann
2dlkokosmasse




Kalorier og næringsinnhold i Påskehareboller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier284.517 858.00436.56Kcal
Protein6.25172.629.59gram
Karbohydrat46.531 285.1371.40gram
Kostfiber2.3665.183.62gram
Fett7.63210.7411.71gram
Mettet fett4.90135.347.52gram
Salt0.102.890.16gram
Pris på oppskriftenKr 2.33Kr 64.35Kr 3.58.-
Hele oppskriften veier2 762 totalt2 762 pr porsj153 pr stk gram
Energiprosent fra karbo65,41 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 18 boller

Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.
Ha hvetemel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle til kjøkkenmaskin. Bruker du fersk gjær kan du smuldre gjæren i bollen, eller røre den ut i melken. Alt vil ettehvert blande seg godt, så begge deler er like bra.
Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Spe med melk (kald eller romtemperert). Hold tilbake 1/2 dl, tilsett mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Sett en eltekrok i kjøkkenmaskinen og elt deigen i ca. 15 minutter.
Tilsett smøret og elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen er myk og elastisk. Ta gjerne "glutentesten" mot slutten av eltingen. Strekk en liten deigklump mellom fingrene og forsøk å få en tynn, gjennomsiktig hinne. Er deigen elastisk og smidig er den klar for heving, er den "kort" og revner - elt litt til.
Del deigen i passe store emner. Du får ca. 18 boller av en porsjon deig. Trill avlange pølser, legg deigendene i kors, slik at det ser ut som to kaninører.
Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
Elting for hånd: En gjærdeig krever god elting for at glutennettverket skal utvikle seg godt. Elting for hånd kan gi en noe mer kompakt og tyngre deig. Skal du elte for hånd vil ikke temperaturen stige så mye under eltingen, og det kan derfor lønne seg å smelte smøret og lunke væsken litt for å lette jobben og få en raskere heving.

Ha vaniljekrem i en sprøytepose og fyll midten av bollene med kremen.
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 36301)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Innlagt dato:2022-03-25
Oppdatert dato:2022-03-25


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fruktbolledame.Fruktbolledame.
Denne retten har 237,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Barnas beste boller.Barnas beste boller.
Denne retten har 273,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påske donuts.Påske donuts.
Denne retten har 302,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fine horn med ost og skinke.Fine horn med ost og skinke.
Denne retten har 255,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranroser med kanel.Safranroser med kanel.
Denne retten har 306,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladeboller 1.Sjokoladeboller 1.
Denne retten har 296,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Finske risker.Finske risker.
Denne retten har 236,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pitabrød 5.Pitabrød 5.
Denne retten har 206,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kanelsnurrer - liten porsjon gjærbakst.Kanelsnurrer - liten porsjon gjærbakst.
Denne retten har 288,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Festjulekake.Festjulekake.
Denne retten har 312,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjerteboller.Hjerteboller.
Denne retten har 302,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fastelavensboller med innbakt fyll.Fastelavensboller med innbakt fyll.
Denne retten har 301,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boller.Boller.
Denne retten har 301,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Briochebrød.Briochebrød.
Denne retten har 275,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boller bakt med fyll.Boller bakt med fyll.
Denne retten har 314,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.