Smuldre smør og det meste av melet.Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Rør gjæren ut i litt av den lunkne melken og bland deigvæsken med melblandingen.Tilsett resten av melet og bland alt til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Slå ned deigen i bollen og ta den på bakebordet. Elt den godt og trill ut boller. La dem etterheve på stekeplaten ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene.
Legg de ferdigstekte bollene på rist til avkjøling.
Visp fløten til luftig krem. Den kan blandes med ferdig sjokoladepudding, litt syltetøy eller med ferdig rom-eller vaniljekrem.
Del bollene og fyll dem med favorittkremen.Et melisdryss på toppen gjør bollene ekstra lekre.
Spennende fyll i fastelavnsbollene:
Legg en bit kokesjokolade, marsipan eller et par non-stp inni hver bolle før de formes runde. Da blir det en ekstra hyggelig overraskelse for de som skal spise dem.
Skal du servere fastelavnsboller på sengen før frokost??? Da er det lurt å lage en kaldhevet deig.
Da bruker du bare halv mengde gjær og blander sammen alle ingredioensene kaldt. Form ut til boller ( med eller uten fyll) uten noe forhev. Legg bollene på smurt stekeovnesplate og dekk med plast.
Dett kan du gjøre kvelden før og la stekeplaten stå et kjølog sted f eks kjellerboden.
Pensle bollene før steking. La dem stå i et varmt rom ca. 1/2 time fo å få litt heving før de settes i kald stekeovn. sett ovnen på samme temperatur som skrevet over og stek dem pent gylne.
Slik er det lett å servere våre kjære nystekte boller på sengen!
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 245)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2013-05-09
Oppdatert dato:2013-05-09