Fotograf:
Knut Pettersen
En eldre oppskrift på skillingsbollene, men like god for det. Dryss med kanel og sukker. Oppskriften inneholder
250 Kalorier,
40 g Karbo,
7 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sissels skillingsboller er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,1 poeng fra 17 lesere
Lesere:
28767 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Sissels skillingsboller med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 249.82 | 2 151.57 | 134.47 | Kcal |
Protein | 7.38 | 63.56 | 3.97 | gram |
Karbohydrat | 40.16 | 345.88 | 21.62 | gram |
Kostfiber | 2.83 | 24.37 | 1.52 | gram |
Fett | 6.00 | 51.68 | 3.23 | gram |
Mettet fett | 1.29 | 11.11 | 0.69 | gram |
Salt | 0.12 | 1.00 | 0.06 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.91 | Kr 16.45 | Kr 1.03 | .- |
Hele oppskriften veier | 861 totalt | 861 pr porsj | 54 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 64,3 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
boller
Melken lunkes. Gjæren løses opp i litt av den lunkne melken. Smelt smøret og bland det i melken. Bland mel, farin og kardemomme sammen med resten av ingrediensene. Sett deigen på et lunt sted og la den heve i ca. en halv time.
Kjevl deigen ut til en firkant. Strø med farin og kanel. Rull firkanten til en lang pølse. Kutt pølsen opp i 1 1/2 cm tykke skiver. Legg dem på smurt plate og strø litt farin på toppen av bollene. Etterheves i 20 min. Stekeplaten settes i nederste spor.
Steketid: 20 min. Termostat: 180 °C.
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Det norske Samlaget
(Intern: 18211)
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-05
Oppdatert dato:2004-07-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift