Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til ca. 37 °C, og hell over melken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett olje, safran, anis, salt og sirup. Arbeid inn melet til deigen slipper bollen. La heve under klede i 30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som rulles avlange. Kutt i biter som igjen rulles avlange og deretter snurres sammen til boller. Pensle bollene med vann, og dypp dem i frø etter eget valg, gjerne blandede. Legg på brett med bakepapir. La heve i 30 minutter til. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33442)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2017-11-22
Oppdatert dato:2017-11-22