Neslerundstykker



Neslerundstykker oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
Brennesle, nesle eller brennhuttu – uansett hva den kalles, så er dette et ugress alle kjenner og har hatt ubehagelig nærkontakt med. Ikke den første planten man tenker på når det gjelder mat! Men nesle har mange bruksområder på kjøkkenet og smaker knallgodt. Her har den havnet i rundstykkene.

Oppskriften inneholder 274 Kalorier, 38 g Karbo, 7 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Neslerundstykker er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 793 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5dlfriske nesleblader
50grgjær
6dlvann
1tssukker
2tssalt
2dlolivenolje
1kghvetemel
1stkegg




Kalorier og næringsinnhold i Neslerundstykker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier274.445 295.16220.63Kcal
Protein6.59127.155.30gram
Karbohydrat37.65726.4330.27gram
Kostfiber2.0339.171.63gram
Fett10.38200.288.34gram
Mettet fett1.5028.941.21gram
Salt0.7314.020.58gram
Pris på oppskriftenKr 1.70Kr 32.80Kr 1.37.-
Hele oppskriften veier1 929 totalt1 929 pr porsj80 pr stk gram
Energiprosent fra karbo54,87 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 rundstykker

Skyll nesleblader godt i kaldt vann. Plukk ut noen blader til å pynte rundstykkene med.
Kok opp en kjele med rikelig med vann og forvell neslene til de akkurat faller sammen. Hell i et dørslag og skyll i kaldt vann. Klem ut så mye vann som mulig. grovhakk neslene og sett til side.
Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen lett sammen og tilsett de hakkede neslebladene. Elt deigen videre til den slipper bakebollen. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
Lag grove rundstykker ved å bytte ut opptil halvparten av melet med sammalt hvete grov.
Dekk deigen med et rent klede og sett til heving på et lunt sted i ca 1 time, eller til den har fått dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 210 °C. Legg bakepapir på et stekebrett.
Dryss litt mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del deigen i 24 like store emner og trill dem til runde eller ovale rundstykker. Plasser rundstykkene på stekebrettet. Dekk med klede.
Sett rundstykkene på en stekeplate med bakepapir og dekk med et klede. Etterhev i ca 20 minutter på et lunt sted.
Visp sammen et egg og pensle rundstykkene. Klem fast er nesleblad og pensle det forsiktig med egg.
Stek rundstykkene midt i ovnen i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Bruk plasthansker når du plukker nesle for å unngå å brenne fingertuppene på stilkene. Både blader og stilk er dekket av brennhår som kan gi vablete utslett. Brennhårene ødelegges ved varmebehandling.

Nesler er aller best om våren. Knip av de 2-3 øverste skuddene, da er også stilken myk og god.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 34011)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Innlagt dato:2018-06-16
Oppdatert dato:2018-06-16


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Boller bakt med fyll.Boller bakt med fyll.
Denne retten har 319,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eplerundstykker.Eplerundstykker.
Denne retten har 206,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hveteboller.Hveteboller.
Denne retten har 288,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelske korsboller.Engelske korsboller.
Denne retten har 268,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Finske risker.Finske risker.
Denne retten har 235,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinblomst.Appelsinblomst.
Denne retten har 282,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær-focaccia.Jordbær-focaccia.
Denne retten har 218,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranboller med hvit sjokolade.Safranboller med hvit sjokolade.
Denne retten har 372 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødkrystaller.Brødkrystaller.
Denne retten har 227,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rundstykker fra Svein.Rundstykker fra Svein.
Denne retten har 215,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karlsbaderboller med rabarbra.Karlsbaderboller med rabarbra.
Denne retten har 315,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skillingsboller 3.Skillingsboller 3.
Denne retten har 290,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vørterkake-Mormors.Vørterkake-Mormors.
Denne retten har 247,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julens hvetekrans.Julens hvetekrans.
Denne retten har 275,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hveteboller 3.Hveteboller 3.
Denne retten har 278,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.