Fotograf:
Melk.no
En søt gjærdeig som denne Flettekringlen med rosiner og kardemomme smaker alltid godt. Oppskriften inneholder
303 Kalorier,
46 g Karbo,
7 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Flettekringle med rosiner er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4073 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Flettekringle med rosiner med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 303.31 | 7 311.11 | 913.89 | Kcal |
Protein | 6.83 | 164.63 | 20.58 | gram |
Karbohydrat | 45.92 | 1 106.87 | 138.36 | gram |
Kostfiber | 2.82 | 67.97 | 8.50 | gram |
Fett | 9.63 | 232.13 | 29.02 | gram |
Mettet fett | 5.70 | 137.40 | 17.17 | gram |
Salt | 0.15 | 3.72 | 0.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.39 | Kr 57.61 | Kr 7.20 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 410 totalt | 2 410 pr porsj | 301 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,55 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne væsken.
Elt i mel blandet med sukker og kardemomme til deigen er blank og smidig og slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbel så stor, ca 40 minutter.
Ta deigen på bakebordet og elt inn rosinene. Del deigen i passe store deler. Del hver av leivene i tre biter som trilles til like lange pølser. Lag to fletter av 3 og 3 remser. Legg flettekringlene på godt smurt stekeplate. Sett lengdene til heving under plast på et lunt sted, 30-40 minutter.
Pensle kringlene med egg. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C, ca 20-30 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.
Server kringlen i skiver med vispet krem og rørte bær til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30441)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-19
Oppdatert dato:2013-05-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift