Fotograf:
Matoppskrift.no
Vi fylte dem med vaniljekrem, men det er smak og behag Oppskriften inneholder
267 Kalorier,
43 g Karbo,
7 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fastelavensboller fra Akershus er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
8807 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fastelavensboller fra Akershus med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 266.75 | 3 388.90 | 282.41 | Kcal |
Protein | 6.99 | 88.80 | 7.40 | gram |
Karbohydrat | 42.94 | 545.53 | 45.46 | gram |
Kostfiber | 2.87 | 36.46 | 3.04 | gram |
Fett | 6.81 | 86.52 | 7.21 | gram |
Mettet fett | 1.77 | 22.49 | 1.87 | gram |
Salt | 0.13 | 1.60 | 0.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.43 | Kr 30.87 | Kr 2.57 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 270 totalt | 1 270 pr porsj | 106 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 64,38 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
boller
Bland mel, sukker og kardemomme. Smelt margarinen, ha i melken og la det bli fingervarmt. Løs opp gjæren i litt av væsken, ha alt over i melblandingen sammen med det sammenvispete egget.
Elt deigen smidig, dekk til og hev til dobbel størrelse på et lunt sted.
Bland inn rosinene og trill boller. Etterhev og pensle bollene med sammenvispet egg før de stekes 7-8 minutter ved 220-250 C.
Mest vanlig er å dele bollene i to, fylle dem med pisket krem og strø melis på toppen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13404)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Norge
Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-09-19
Oppdatert dato:2014-09-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift