Fotograf:
Melk.no
Prøv bollene med mandelfyll, vaniljekrem eller tørket frukt. Garantert suksess! Oppskriften inneholder
299 Kalorier,
45 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fastelavensboller med innbakt fyll er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fastelavensboller med innbakt fyll med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 299.07 | 4 740.26 | 474.03 | Kcal |
Protein | 7.06 | 111.90 | 11.19 | gram |
Karbohydrat | 45.15 | 715.63 | 71.56 | gram |
Kostfiber | 2.95 | 46.76 | 4.68 | gram |
Fett | 9.37 | 148.51 | 14.85 | gram |
Mettet fett | 3.81 | 60.39 | 6.04 | gram |
Salt | 0.31 | 4.98 | 0.50 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.36 | Kr 53.26 | Kr 5.33 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 585 totalt | 1 585 pr porsj | 159 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,38 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
boller
Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi. La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet, og kna deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 10 like store emner og trill boller og trykk dem flate. Legg på ca. 1 ts ferdig fyll midt på deigen, trekk opp deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sette bollene med skjøten ned på stekeplaten og sett dem til heving.
Stek bollene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 7-15 minutter. Pensle bollene med litt skummet melk idet de kommer ut av ovnen, da blir de halvblanke. Avkjøl dem på rist.
Bland melig og noen teskjeer melk itil en fyldig glasur, og bre over toppen av bollene. Om ønskelig kan disse i tillegg deles i to og fylles med et lag pisket krem, da er det greit med et melisdryss på toppen.
Mandelfyll:
Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin, og bland inn melis og vann.
Kransekakemassen kan gjerne blandes med noen spiseskjeer melk, for å få en litt løsere konsistens.
Vaniljekrem:
Ferdig vaniljekrem
Fruktfyll:
Kjør frukten og vannet sammen i en kjøkkenmaskin.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5971 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 23671)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-16
Oppdatert dato:2013-05-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift