Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Annonse
Kalorier og næringsinnhold i Karlsbaderboller med rabarbra med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
315.48
7 628.15
190.70
Kcal
Protein
6.09
147.25
3.68
gram
Karbohydrat
40.39
976.61
24.42
gram
Kostfiber
1.69
40.86
1.02
gram
Fett
14.02
339.00
8.47
gram
Mettet fett
8.33
201.42
5.04
gram
Salt
0.60
14.60
0.37
gram
Pris på oppskriften
Kr 3.24
Kr 78.34
Kr 1.96
.-
Hele oppskriften veier
2 418 totalt
2 418 pr porsj
60 pr stk
gram
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 40
boller
Smuldre gjæren i en kjøkkenmaskin, og varm melken til 37 °C. Hell melken over gjæren, og rør ut. Skjær smøret i terninger, tilsett alle ingrediensene og miks sakte i noen minutter. Øk deretter hastigheten, og arbeid deigen videre i ytterligere 7 minutter.
La deigen hvile under et klede i 30 minutter. Gjør klar fyllet. Visp sammen alle ingrediensene til kardemommefyllet, og sett det til side. Lag deretter rabarbrafyllet. Skyll rabarbraen, og skjær den i biter. Kok dem med sukker og vann i en kasserolle i ca. 3 minutter. Miks og sett deretter til avkjøling.
Del deigen i to deler, og kjevle ut den ene delen til et rektangel på et melet bakebord. Smør et lag med kardemommefyll over hele rektangelet. Kutt den avlange delen på midten, og skjær deretter opp små firkanter på ca 8 x 8 cm.
Legg en klatt med rabarbrafyll midt på, og brett hjørnene inn mot midten. Sett knyttene på bakepapir, og legg et klede over. La heve i ca. 1 1/2 time. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen.
Sett ovnen på 210 °C.
Pensle med vispet egg, og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter. La bollene avkjøles på rist.
Rør sammen glasuren og sprinkle den over bollene. Server.
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33938)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2018-05-31
Oppdatert dato:2018-05-31
Lesere: 346 totalt.