Fotograf:
Melk.no
Fastelavensboller 5 inneholder
308 Kalorier,
47 g Karbo,
7 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Fastelavensboller 5 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fastelavensboller 5 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 20 lesere
Lesere:
30981 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fastelavensboller 5 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 308.33 | 6 185.10 | 206.17 | Kcal |
Protein | 7.44 | 149.25 | 4.97 | gram |
Karbohydrat | 47.41 | 951.04 | 31.70 | gram |
Kostfiber | 2.93 | 58.78 | 1.96 | gram |
Fett | 9.23 | 185.15 | 6.17 | gram |
Mettet fett | 5.44 | 109.13 | 3.64 | gram |
Salt | 0.31 | 6.22 | 0.21 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.03 | Kr 40.72 | Kr 1.36 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 006 totalt | 2 006 pr porsj | 67 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 61,5 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 30
boller
Smelt smøret og ha oppi melken. La det bli lunkent.
Rør ut gjæren i litt av væsken, og bland sammen.
Ha i sukker, kardemomme og salt, og rør inn melet til du får en smidig deig.
La den heve i ca 30 minutter eller til den er stor og fin.
Ta den ut på bakebordet og trill ut ca 30 boller.
Skal det være fyll i bollene, klapper du dem flate, legger på fyllet og former til bolle rund fyllet igjen.
Sett bollene på stekeplate og etterhev.
Pensle med egg eller vann og stek bollene ved 250 grader i ca 7 minutter, eller til de har fin farge.
Bollene kan og deles og fylles med krem/fyll som på bildet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Knut Pettersen
(Intern: 2118966669)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-03-13
Oppdatert dato:2002-03-13
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift