Fotograf:
Brodogkorn.no
Fyll hveteboller med vaniljekrem eller makronfyll til fastelaven. Oppskriften inneholder
297 Kalorier,
46 g Karbo,
8 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fylte fastelavensboller er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
6078 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fylte fastelavensboller!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 296.54 | 269.60 | Kcal |
Protein | 7.56 | 6.87 | gram |
Karbohydrat | 45.75 | 41.59 | gram |
Kostfiber | 2.95 | 2.68 | gram |
Fett | 8.60 | 7.82 | gram |
Mettet fett | 5.04 | 4.58 | gram |
Salt | 0.45 | 0.41 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.01 | Kr 1.83 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 091 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 61,71 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med sukker, kardemomme og salt. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. 40 minutter).
Gjør klar det fyllet du vil bruke.
Del deigen i 12 like store deler, trill boller og trykk dem flate. Legg 1 teskje fyll midt på deigen, strekk deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollen med skjøten ned på stekeplaten og sett dem til heving (20-30 minutter).
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225°C i 5 – 10 minutter. Avkjøl dem på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 25990)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-07-02
Oppdatert dato:2009-07-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift