Fotograf:
Knut Pettersen
Dette er for entusiastene som ønsker det lille ekstra. Et godt og grovere alternativ til fint kjøpebrød Oppskriften inneholder
240 Kalorier,
38 g Karbo,
8 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 240.23 | 1 954.27 | 162.86 | Kcal |
Protein | 8.26 | 67.20 | 5.60 | gram |
Karbohydrat | 38.00 | 309.13 | 25.76 | gram |
Kostfiber | 4.69 | 38.15 | 3.18 | gram |
Fett | 5.09 | 41.41 | 3.45 | gram |
Mettet fett | 0.73 | 5.94 | 0.49 | gram |
Salt | 0.46 | 3.77 | 0.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.50 | Kr 12.20 | Kr 1.02 | .- |
Hele oppskriften veier | 814 totalt | 814 pr porsj | 68 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 63,27 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
pølsebrød
Denne oppskriften gir 12 pølsebrød eller 8 hamburgerbrød.
Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje. Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle.
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i tolv like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom du skal bruke dem til hamburgere.
Legg dem med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate. Dekk brødene med klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 °C i 10-15 minutter til de er lyse brune. Avkjøl på rist.
Tips: Strø gjerne sesamfrø på hamburgerbrødene før steking. Det gir en ekstra god smak.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 26028)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-07-08
Oppdatert dato:2009-07-08
Lesere:
4258 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift