Ser ut som en vanlig bolle, men inni lurer det søte, gode fyllet.
Smelt matfettet, og bland det med melken. Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett melk og smeltet smør. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett safran, salt og sukker. Arbeid inn melet, litt om gangen, til du har jevn og smidig deig. La heve under klede i 30 minutter.
Bland sammen smør og brunt sukker til fyllet. Legg deigen på melet bakebord, og form to pølser som deles i 30 biter. Klapp bitene litt ut. Fordel fyllet på deigemnene. Knip igjen emnene til glatte boller. Legg bollene på plate med bakepapir, og la heve under klede i 30 minutter. Sett ovnen på 225 °C.
Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Smaker best lunkne med et glass iskald melk til.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35008)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2020-05-18
Oppdatert dato:2020-05-18