Fotograf:
Brodogkorn.no
Skillingsbollen er et typisk bergensprodukt med kanel i svingene og sukker på toppen. Dette er de beste som er! Oppskriften inneholder
293 Kalorier,
46 g Karbo,
8 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bergenske skillingsboller er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
10209 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bergenske skillingsboller!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 293.13 | 4 836.65 | Kcal |
Protein | 7.59 | 125.24 | gram |
Karbohydrat | 46.17 | 761.81 | gram |
Kostfiber | 2.82 | 46.53 | gram |
Fett | 8.05 | 132.83 | gram |
Mettet fett | 4.72 | 77.88 | gram |
Salt | 0.12 | 1.91 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.83 | Kr 30.20 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 650 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Ha deretter i melken og varm til fingervarmt, 37°C. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett sukker og mel. Elt deigen i 5 minutter i kjøkkenmaskin. La deigen heve under plast i ca 40 minutter.
Kjevle deigen ut til et rektangel på ca. 35 x 60 cm og stryk smeltet smør over. La det være en tynn stripe på den ene langsiden uten smør. Denne pensler du med kaldt vann. Dryss kanel og sukker over leiven og rull sammen. Skjær rullen i ca 2 cm tykke skiver og legg dem på plate med snittsiden ned. Dekk bollene til med et kjøkkenhånkle, og la dem heve på et lunt og godt sted.
Pensle med vann eller pisket egg og strø over perlesukker før bollene stekes i ovnen på 220°C i 10 – 12 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 28211)
Tilberedningstid:
30 min + heving
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Norge
Innlagt dato:2011-02-14
Oppdatert dato:2011-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift