Fotograf:
Melk.no
Gjærbakst har mange tilhengere, og en skikkelig kringle er virkelig stas til kaffen. Denne klippekransen har vi fylt med makronfyll. Oppskriften inneholder
311 Kalorier,
42 g Karbo,
8 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Klippekrans med makronfyll er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
12589 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Klippekrans med makronfyll med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 311.05 | 6 326.57 | 632.66 | Kcal |
Protein | 7.92 | 161.09 | 16.11 | gram |
Karbohydrat | 41.82 | 850.59 | 85.06 | gram |
Kostfiber | 2.99 | 60.81 | 6.08 | gram |
Fett | 11.79 | 239.80 | 23.98 | gram |
Mettet fett | 5.49 | 111.66 | 11.17 | gram |
Salt | 0.33 | 6.69 | 0.67 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.57 | Kr 52.27 | Kr 5.23 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 034 totalt | 2 034 pr porsj | 203 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 53,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Smuldre gjær i en bolle. Smelt smøret, tilsett melken og varm væsken til den er fingervarm. Rør ut gjæren i litt av væsken.
Tilsett resten av væsken sammen med salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet. Litt mel gjemmes til utbakingen. Arbeid deigen blank og smidig for hånd eller i maskin. Deigen skal heve i ca 30 minutter.
Ta deigen på et melet bakebord/benk og elt den godt til den er smidig. Deigen deles i to, eller man kan lage én stor krans.
Kjevl emnet ut til en stor avlang leiv (bredde ca 20 cm).
Fyll
Mal mandlene og knus kjeksen, og rør det sammen med sukker og fløte.
Smør fyllet på leiven, og rull den sammen. Form den til en krans, og legg den med skjøten ned på en plate med bakepapir.
Skjær jevne snitt med en skarp kniv eller klipp jevne blad med en saks litt på skrått. Legg bladene ned mot bladets bakside, annen hver gang til høyre og venstre.
La kransen etterheve i ca 25 minutter, til dobbel størrelse. Pensle kransen med sammenvispet egg, og stek den nesten nederst i stekeovnen ved 225 °C i 15-20 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30431)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-05-16
Oppdatert dato:2013-05-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift