Bland mel, tørrgjær, sukker og kardemomme i en bakebolle.
Varm opp melken til ca 37 °C og rør den deretter inn i melblandingen.
Tilsett smør i terninger og elt til du får en smidig deig, ca 10-15 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to og kjevle ut to rektangler, ca 1 cm tykke. Smør romtemperert smør på begge leivene og strø over sukker og kanel. Rull til to stramme pølser. Del pølsene til passe store boller.
Legg bollene i en ildfast form kledd med bakepapir eller på et stekebrett og la dem etterheve i 30 minutter.
Stek i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter eller til bollene er gylne.
Avkjøl på rist.
Rør melis inn i den romtempererte kremosten og smak til med presset sitron. Smør glasuren over bollene før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Melk.no
(Intern: 33617)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2018-02-09
Oppdatert dato:2018-02-09