Fotograf:Funksjonell mat Disse rundstykkene smaker nydelig og ser akkurat ut som vanlig fine rundstykker, men inneholder mer fiber enn grovbrød, og har betydelig lavere GI!
Bland det tørre i en bolle. Smelt smør i en kasserolle, og tilsett melk og vann i smøret. Varm dette til ca 40 grader og bland med melet. Elt godt sammen. Dekk til deigen, og sett til heving en halvtime.
Del deigen i 12 biter og trill ut rundstykker. Sett dem på stekebrett med bakepapir. Dekk til med klede og sett til heving i 40 minutter på et lunt og trekkfritt sted.
Pensle gjerne med vann, melk eller eller egg før steking. Et dryss med valmuefrø eller sesamfrø gir god smak og ser dekorativt ut. Rundstykkene stekes ved 250 grader i 10-12 min.
Hvis du lager loff av deigen, skal denne stekes ved 250 grader i ca 20 min.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 26870)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-04-04
Oppdatert dato:2017-04-04