Fotograf:Sara Johannessen Tørket tang og tare har mange anvendelsesområder, og kan brukes som tilskudd og smaksforsterker i ulike retter. Her har du et eksempel – rundstykker med tang får ekstra god smak, og blir lekkert spettede når de brytes i to. Server dem til fiskesuppe med tang eller blåskjell med tangsmør.
Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje, mel og tørket tang. Elt deigen til den slipper bakebollen. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
Lag grove rundstykker ved å bytte ut opptil halvparten av melet med sammalt hvete grov.
Dekk deigen med et rent klede og sett til heving på et lunt sted i ca. 1 time, eller til den har fått dobbel størrelse.
Dryss litt mel på bakebordet og hvelv deigen ut av bollen. Del deigen i 24 like store emner. Velg selv om du vil trille runde rundstykker eller sette emnene på stekebrettet uten å forme dem.
Sett rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate og dekk med et klede. Etterhev i ca 20 minutter på et lunt sted.
Visp sammen egg og pensle rundstykkene. Sett stekebrettet midt i ovnen på 210 °C og stek rundstykkene i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
All slags tørket tang eller tare kan brukes i rundstykkene, for eksempel trøffeltang, sagtang, søl, butare eller sukkertare.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34008)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2018-06-16
Oppdatert dato:2018-06-16