Fotograf:
Melk.no
En god grunnoppskrift på boller et viktig for et godt sluttresultat. Oppskriften inneholder
288 Kalorier,
43 g Karbo,
8 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grunnoppskrift boller/Fastelavnsboller er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9084 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Grunnoppskrift boller/Fastelavnsboller med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 287.74 | 3 602.33 | 300.19 | Kcal |
Protein | 7.78 | 97.40 | 8.12 | gram |
Karbohydrat | 43.06 | 539.09 | 44.92 | gram |
Kostfiber | 2.77 | 34.68 | 2.89 | gram |
Fett | 8.76 | 109.67 | 9.14 | gram |
Mettet fett | 5.01 | 62.72 | 5.23 | gram |
Salt | 0.54 | 6.75 | 0.56 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.13 | Kr 26.67 | Kr 2.22 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 252 totalt | 1 252 pr porsj | 104 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,85 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
boller
1 porsjon gir ca 12 boller.
Smelt smøret i en kjele, og hell melken oppi.
La melkeblandingen bli fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder. Ha i hvetemelet og bakepulver, og elt deigen til den blir blank og smidig. La den heve til dobbelt størrelse.
Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller. Bollene etterheves straks på et lunt sted og stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca 7 - 15 minutter.
Avkjøl bollene før de fylles med vispet krem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 27048)
Tilberedningstid:
75 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2010-05-12
Oppdatert dato:2010-05-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift