Fotograf:Matprat.no Monkey bread kan lages både i salt og i søt variant. Begge lages av deigkuler som fylles i en form og hever seg inn i hverandre under steking. Her har vi fylt opp med egg og ost innimellom deigkulene. Prøv nystekt monkey bread til søndagsfrokosten!
1. Rør ut 1 ts sukker i lunkent vann. Tilsett gjær og la det stå i 10 minutter til du ser at det bobler litt.
2. Varm imens opp melk sammen med halvparten av smøret, slik at det smelter. Avkjøl til det er lunkent.
3. Hell smør og melk over gjærblandingen, tilsett sukker, salt, lett sammenpiskede egg og halvparten av hvetemelet. Rør deigen godt sammen. Tilsett resten av melet litt etter litt til du får en fin og elastisk deig. Ha plastikk over og sett den til side.
Du kan gjerne lage deigen til Monkey bread kvelden før. Den holder seg fint i kjøleskap natten over.
4. Pisk sammen eggene, og stek dem til eggerøre i en varm panne med smør.
5. Finhakk bacon og stek det lett i en panne på middels varme.
6. Finhakk vårløk.
7. Ta frem deigen, rull den fint sammen til en stor pølse og skjær den i skiver. Del skivene i 8 biter og rull dem til boller. Gjør dette med hele deigen.
8. Vend alle deigbollene i smeltet smør, så de ikke setter seg sammen. Smør en randform godt og fyll den med halvparten av deigbollene.
9. Fordel eggerøre, bacon, revet ost og hakket vårløk rundt i formen. Fyll på med resten av deigbollene.
10. Stek brødet på 180 °C i ca. 35 minutter til det er gyllenbrunt på toppen. La det hvile i 20 minutter før den tas ut av formen og er klart til servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 32967)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Innlagt dato:2017-04-11
Oppdatert dato:2017-04-11