Fotograf:
Brodogkorn.no
Inviter til bollefest på fastelavnssøndag. Fyll bollene med syltetøy og krem. Oppskriften inneholder
261 Kalorier,
39 g Karbo,
6 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fastelavensboller med krem er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8571 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fastelavensboller med krem med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 261.25 | 8 436.91 | 351.54 | Kcal |
Protein | 5.74 | 185.37 | 7.72 | gram |
Karbohydrat | 39.13 | 1 263.68 | 52.65 | gram |
Kostfiber | 2.14 | 69.11 | 2.88 | gram |
Fett | 8.61 | 278.05 | 11.59 | gram |
Mettet fett | 5.14 | 165.99 | 6.92 | gram |
Salt | 0.10 | 3.34 | 0.14 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.86 | Kr 92.36 | Kr 3.85 | .- |
Hele oppskriften veier | 3 229 totalt | 3 229 pr porsj | 135 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 59,91 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 24
boller
1. Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
2. Rør ut gjæren i melk og tilsett hvetemel, sukker og kardemomme. Elt godt for hånd eller 5-8 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer melk etterhvert hvis deigen blir for fast. Tilsett smøret helt til slutt og jobb det godt inn i bolledeigen.
3. Hev deigen under plast og et klede på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 45 minutter.
4. Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner hvis du vil og trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir. Dekk bollene med et rent klede og la dem etterheve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
5. Pensle dem med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter eller til de er pent gylne. Avkjøl på rist.
Fyll og pynt
1. Visp fløten til luftig krem. Den kan blandes med litt syltetøy eller med ferdig vaniljekrem.
2. Del bollene og fyll dem med kremen. Legg evt. et lag syltetøy i bunn.
3. Avslutt med et melisdryss på toppen som gjør bollene ekstra lekre.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 30152)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-01-11
Oppdatert dato:2013-01-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift