Pisk egg og sukker. Smelt smør og ha det i melken. Løs opp gjær i væsken. Hell blandingen sammen med egg og sukker og tilsett rosiner. Bland inn vaniljesukker og mel til slutt.
La deigen heve godt.
Kna til 4-5 emner og stekes i brødform på 180 grader i 45 – 60 min. Bank på brødet og hør om det lyder litt hult – da er de stekt. På enkelte stekeovner kan det være nødvendig å legge et bakepapir over kakene for at de ikke skal bli for mørke på toppen.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Marnardal Bygdekvinnelag. Oppskriften er etter Randi Røsstad, og det er en oppskrift som har fulgt en av lagets medlemmer, Siss Ågedal, i mange år.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 33481)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst Land:
Norge Fylke:
Vest Agder
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2017-12-11
Oppdatert dato:2017-12-11