Fotograf:
Brodogkorn.no
Spinat og fetaost er en smakfull kombinasjon som fyll i disse russiske pirogene. Server dem gjerne nystekte til OL-sendingene fra Sotsji. Oppskriften inneholder
214 Kalorier,
20 g Karbo,
8 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Piroger med spinat og fetaost er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5014 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Piroger med spinat og fetaost med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 213.64 | 4 057.71 | 225.43 | Kcal |
Protein | 8.46 | 160.68 | 8.93 | gram |
Karbohydrat | 20.13 | 382.33 | 21.24 | gram |
Kostfiber | 3.56 | 67.62 | 3.76 | gram |
Fett | 10.24 | 194.49 | 10.81 | gram |
Mettet fett | 5.42 | 102.94 | 5.72 | gram |
Salt | 0.71 | 13.47 | 0.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.40 | Kr 121.56 | Kr 6.75 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 899 totalt | 1 899 pr porsj | 106 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,68 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 18
piroger
1. Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller i kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig tilsettes romtemperert smør skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
2. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.
3. Lag fyllet mens deigen hever:
Hell kokende vann over spinaten og la den stå i ett minutt. Hell av vannet og avkjøl spinaten litt. Skjær spinaten i strimler. Smuldre fetaosten med gaffel i en bolle og tilsett spinaten og resten av ingrediensene. Bland godt og smak til med nykvernet pepper.
4. Ha deigen ut på melet bakebord. Del deigen i 18 like deler. Trill til boller. Kjevle eller trykk til små lefser. Fordel ca 1 ss fyll på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk kantene på pirogene godt sammen med en gaffel.
5. Sett pirogene på en stekeplate med bakepapir og la dem heve i ca. 10 minutter.
6. Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
Tips:
Server pirogene nystekte med frisk salat og rømme som tilbehør.
Pirogene kan gjerne fryses. Tin pirogene i romtemperatur og lun dem ved 200 °C i 5 minutter før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31219)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Diett/allergi:
Vegetarmat
Land:
Russland
Innlagt dato:2014-02-25
Oppdatert dato:2014-02-25
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift