Gå til forsiden av matoppskrift.no

Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjemmebrygging av øl

Hjemmelagd øl
Kunsten å lage godt hjemmelagd øl er en gammel tradisjon her i landet. Fra langt tilbake i gamle dager var brygging av øl en tradisjon til brylluper og fester. Øl er og blitt brygget over store deler av verden i mange tusen år.
Nå er ikke jeg noen ekspert på ølbrygging og jeg vil heller ikke skrive mye om dette, all den tid det fins noen utmerkede sider som omhandler dette temaet.

Når det gjelder oppskrifter har jeg og lagt ut mjød, cider og diverse varianter av øl her. Skikkelig øl skal kun lages av malt, humle, gjær og vann.
Skikkelig øl lages i denne rekkefølgen. Knuse malten, mesking (dvs varme opp malt og vann), koking av vørter, tilsettning av humle, nedkjøling og selve gjæringen.
Man trenger en del utstyr som store gryter, maltmølle, kar, dunk osv.

Til nybegynnere vil jeg anbefale disse ferdige settene man får kjøpt i butikker. Det kan være greit med litt trening før man begir seg ut på det mer avanserte.

Ølbryggesider

Prøv disse sidene for mer informasjon om ølbrygging:
Gammel norsk veiledning hos Tradisjoner.no

Jeg har flere oppskrifter på øl og fremgangsmåter liggende, og det blir lagt ut når jeg har tid.
Se under for oversikt over mine foreløpige oppskrifter på øl, mjød og cider.
Se også min side om Tips ved servering og behandling av øl.








De mest populære drinkoppskriftene

Verdier pr 100 gr
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)
Lesja-øl5.235.78.800
Brumunddalsøl546.411.300
Finsk mjød544.21100
Ingefærøl4.84711.700
Snarøl4.728.47.100
Engerdalsøl4.5399.700
Heradsbygd-øl4.5215.200
Hjemmebrygget øl4.515.53.800
Hjemmelagd tomtebrygg4.517.44.300
Øl av sirup4.424.4600
Ingefærøl fra Os4.236.69.100
Sukkerøl4.236.59.100
Enkel Mjød4.164.715.80.30
Einebærøl 2436290.10.30
Sterkt øl m/malt fra Fagernes4121.725.42.60.3
Øl fra Tufsingdalen414.63.600
Ingefærøl enkel4379.200
Einerøl fra Folldal40
Tomtebrygg med variasjoner3.917.44.300
Øl m/maltekstrakt3.8354.285.82.60
Sogneøl3.70
Einerbærøl (øl av bruselåg) fra Brandval3.720.95.200
Briskeøl3.339.29.10.40
Eplecider3.287.821.600.1
Maltøl3.10000
Vossa-øl3.1332.167.781
Hjemmelaget juleøl3Oppskriften har bilde34.48.300
Karveøl fra Vingelen314.93.60.10
Tyttebær-mjød.366.816.40.10
Ingefærøl fra Nordfjord340.18.90.40.2
Enebærøl30
Maltøl fra Aust Agder30
Hjemmelagd ingefærøl312.42.60.20.1
Einerbærøl392.323.100
Enerøl3336.983.40.40.1
Einerbærsdrikke 1327.36.700
Bestemors øl30
Lesjaskog-øl354.113.50.10
Nellikspiker og ingefærøl35.61.300
Diabetikerøl34.10.500
Klønens julebrygg341.510.300
Engerdal-øl337.98.90.10
Øl m/ humle fra Fagernes2.819.54.800
Mjød fra Romsdal2.846.611.600
Eplesider 22.749.610.60.30.2
Eplesider fra hardanger2.68921.900.1
Einerøl2.523.25.800
Maltøl fra Buskerud2.50
Mjød fra Nordland2.243.410.70.10
Sider (Cider)2.10
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)







Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.