Øl m/maltekstrakt inneholder
354 Kalorier,
86 g Karbo,
3 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Øl m/maltekstrakt har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Øl m/maltekstrakt er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 9 lesere
Lesere:
13678 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Øl m/maltekstrakt med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 354.18 | 4 267.87 | 426.79 | Kcal |
Protein | 2.55 | 30.73 | 3.07 | gram |
Karbohydrat | 85.82 | 1 034.13 | 103.41 | gram |
Kostfiber | 0.17 | 2.05 | 0.20 | gram |
Fett | 0.04 | 0.48 | 0.05 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.06 | 0.78 | 0.08 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.72 | Kr 68.93 | Kr 6.89 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 205 totalt | 1 205 pr porsj | 121 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 96,92 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
liter
Vask og kvist eneren av stilkene. Kok ener, humle og vann i cirka 1 time, brun ¼ av sukkeret til karamell og ha det i den avsilte enerlågen. Kok ut panna med litt av lågen og prøv om lågen er passe brun. Bland så i resten av sukkeret og maltekstrakten. Avkjøl til 25 grader C. Rør ut gjæren i litt av lågen, ha den i og sett ølkaret på et lunt sted 1 døgn, - husk å legge lokk på. Tapp det så om og slå bunnfallet bort. Sett det til gjæring igjen i 2 døgn - det siste halve døgnet settes det på et kaldt sted. Ølet fylles på rene flasker, korkes og settes eller legges i kjellerkaldt rom. Det kan brukes etter en ukes ti. Ølet skal ha lys brun farge, og det skal skumme i glasset.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 16560)
Kategori:
Ølbrygging
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-12-01
Oppdatert dato:2003-12-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift