Øl m/maltekstrakt





Øl m/maltekstrakt inneholder 354 Kalorier, 86 g Karbo, 3 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Øl m/maltekstrakt har beregnet å ha følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Øl m/maltekstrakt er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
10literEnerlågIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 30grhumleIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
450grsukker
1Lite glassmaltekstrakt
250grbrunt sukker
Ca 25grGjær


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Øl m/maltekstrakt med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier354.184 267.87426.79Kcal
Protein2.5530.733.07gram
Karbohydrat85.821 034.13103.41gram
Kostfiber0.172.050.20gram
Fett0.040.480.05gram
Mettet fett0.000.000.00gram
Salt0.060.780.08gram
Pris på oppskriftenKr 5.72Kr 68.93Kr 6.89.-
Hele oppskriften veier1 205 totalt1 205 pr porsj121 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 liter

Vask og kvist eneren av stilkene. Kok ener, humle og vann i cirka 1 time, brun ¼ av sukkeret til karamell og ha det i den avsilte enerlågen. Kok ut panna med litt av lågen og prøv om lågen er passe brun. Bland så i resten av sukkeret og maltekstrakten. Avkjøl til 25 grader C. Rør ut gjæren i litt av lågen, ha den i og sett ølkaret på et lunt sted 1 døgn, - husk å legge lokk på. Tapp det så om og slå bunnfallet bort. Sett det til gjæring igjen i 2 døgn - det siste halve døgnet settes det på et kaldt sted. Ølet fylles på rene flasker, korkes og settes eller legges i kjellerkaldt rom. Det kan brukes etter en ukes ti. Ølet skal ha lys brun farge, og det skal skumme i glasset.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 16560)
Kategori: Ølbrygging
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-12-01
Oppdatert dato:2003-12-01
Lesere: 11992 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.