Kok einerkvistar og humle i vatnet i 15 minutt. Silast.
Halvparten av sukkeret brunast. Kok ut med litt av einerlaken og sil han. Rør gjæra ut i litt lunka væske og rør ho ut i ølet når alt er passe varmt (32 grader).
La det stå lunt og tildekka i to døgn. Skum godt av, tapp på reina flasker og kork til.
Lagrast kjølig.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Matminner frå Grindheim», utgitt av Grindheim Bygdekvinnelag i 2017.
I boka kan vi lese at «brygging av øl av ymse styrke har lange tradisjonar, også i våre bygder, men det blei mindre av dette etter 1900. Då blei det laga øl av spira bygg og malt, men også av einer. Denne oppskrifta er fra ei kokebok frå 1920-åra».
Beregning av næringsinnhold her er kun fra råvarene. Det er ikke med i beregningen at sukker og gjær lager alkohol
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34837)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ølbrygging Land:
Norge Fylke:
Vest Agder
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-26
Oppdatert dato:2019-11-26