Ren og god eplecider. Tar lang tid, og krever mye smaking før tapping:) Oppskriften inneholder
88 Kalorier,
22 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Eplecider er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Eplecider!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 87.85 | 24 158.75 | Kcal |
Protein | 0.00 | 0.00 | gram |
Karbohydrat | 21.63 | 5 948.25 | gram |
Kostfiber | 0.26 | 71.50 | gram |
Fett | 0.09 | 24.75 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.01 | 1.80 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.91 | Kr 800.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 27 500 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 98,48 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bor hull i korken på dunken du fekk eplesafta i.
Hell på 3-4 kg sukker.
Sett gjærlås i korken.
Sett kaldt, gjæringa startar av seg sjølv. (potetkjeller er ideelt)
Etter ca 8-10 mnd er cideren klar til å bli tappa på flasker.
Sett heile dunken på kjøl i 5-6 dagar, slik at han klarnar.
Tapp så på flasker, og la stå kaldt. På denne måten får du kullsyre i cideren.
Det er viktig å smake seg til rett tid for flasking. Cideren skal ikkje være sur, men heller ikkje så søt at det blir champagne på flaskene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 2118968787)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Ølbrygging
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-09-29
Oppdatert dato:2014-09-29
Lesere:
14257 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.