Rør ut sukkeret i kokende vann. La vannet avkjøles til håndtemperatur og tilsett gjæren (bruk litt mindre enn 1/2 pakke gjær).
Ha i tomtebrygget og la det stå til neste morgen. Tilsett to flasker med bayer-øl og skum brygget før det tappes på flasker eller Norgesglass. Lagre ølet kaldt i cirka 14 dager før bruk.
Denne oppskriften ble sendt inn av Liv Kari Ingelsrud Andreassen i Eidskog Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Oppskriften var etter hennes mor Sigrid, og Liv Kari skriver at de alltid hadde heimbrygd øl til julehelgen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34839)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ølbrygging Land:
Norge Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-26
Oppdatert dato:2019-11-26