Legg sukker og krydder (ingefær og sitron i skiver) i en krukke og hell kokende vann over. Krukken dekkes til.
Neste dag røres det godt. Tilsett gjær oppløst i litt vann. Dekk til krukken igjen og la det stå til neste dag.
Skummet fjernes, og ølet siles forsiktig før det tappes på flasker og korkes. Etter tre til fire dager på et kjølig sted er ølet ferdig.
Øl har blitt brygget i Norge i svært lang tid, og det er funnet kilder som viser at det er snakk om minst 3000 års historie. Både til hverdags og fest spilte ølet en rolle. I det daglige var det gjerne snakk om svakere øl, mens det til fest skulle være sterkt øl brygget på det beste kornet.
Denne oppskriften er hentet fra boka «Drikke fra Østfold», utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007. Oppskriften er fra Bjørg Solhaug fra Degernes, som har oppskriften etter sin mor; Esther Andora Holmen fra Aremark.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34836)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ølbrygging Land:
Norge Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-26
Oppdatert dato:2019-11-26