Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hjemmebrygget øl fra Fredrikstad med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
28.81
3 134.53
208.97
Kcal
Protein
0.15
16.32
1.09
gram
Karbohydrat
7.02
763.78
50.92
gram
Kostfiber
0.02
2.18
0.15
gram
Fett
0.01
1.09
0.07
gram
Mettet fett
0.00
0.00
0.00
gram
Salt
0.00
0.22
0.01
gram
Pris på oppskriften
Kr 0.34
Kr 36.99
Kr 2.47
.-
Hele oppskriften veier
10 880 totalt
10 880 pr porsj
725 pr stk
gram
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 15
flasker
Maltekstrakt, 5 liter vann og humlen kokes i 25 minutter, siles og avkjøles til cirka 30 grader.
Deretter kokes 5 liter vann med 450 gram sukker til det er klart, og avkjøles til cirka 30 grader.
Resten av sukkeret brunes svakt i en kjele. Når det er blitt passe brunt, helles det på cirka 2 dl vann i sukkeret så dette løses opp. Når sukkeret er oppløst avkjøles dette også til cirka 30 grader, og blandes i resten av brygget. Til slutt løses gjæren opp i det lunkne brygget. La det deretter stå tildekket i 1,5 – 2 dager, tappes så på flasker og korkes. Settes deretter kjølig.
Denne oppskriften er sendt inn av Marit Ringstad i Glemmen Bygdekvinnelag i Fredrikstad. Hun skriver:
«Jeg fant denne gamle oppskriften på hjemmebrygget øl. Den er etter min mormor som vokste opp i Gamlebyen i Fredrikstad. Hun giftet seg med min bestefar som jobbet som stenhogger i Torsnes, og siden som graver på Østre Fredrikstad Gravlund. De kjøpte hus på Byens Marker, i utkanten av Gamlebyen, og fikk etterhvert ni barn. Min mor var nest yngst i barneflokken. Mormor døde dessverre da jeg var ca 2 år, så jeg lærte aldri å kjenne henne. Om brygget skal stå i romtemperatur før det helles på flasker, står det ingenting om, men jeg regner med det og siden oppbevares i kjellertemperatur.»
Beregning av næringsinnhold her er kun fra råvarene. Det er ikke med i beregningen at sukker og gjær lager alkohol
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34838)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ølbrygging Land:
Norge Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-26
Oppdatert dato:2019-11-26
Lesere: 1319 totalt.