Ingredienser
1 porsjon
2 skjepper malt (1 skjeppe = 1/8 tønne)
1 mark humle (1 mark = 250 g)
16-18 potter vann (1 pott = 0,965 liter)
ølgjær
Fremgangsmåte:
Her følger en gammel oppskrift fra Østfold på maltøl. Fremgangsmåten er som forklart til andre oppskrifter:
Generelt for øl
Kok opp vann og malt/sukker. Tilsett gjær og humle. La det stå en til 2 uker. Siles av og la stå og klarne litt i noen dager. Tappes på flasker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13365)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ølbrygging
Land:
Norge
Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.