Fulle telt på øl og matfestival


Oppdatertdato: 2016-08-20 Tema: Øl Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Igjen så arrangeres det ølfestival i kristiansand, og denne gangen er det også flere lokale matprodusenter som får presentert sine produkter. Og med mange besøkende innenfor gjerdet i Gravane ved havna i Kristiansand ble det trangt om plassen når vi besøkte festivalen.

I de siste årene er det dukket opp flere mindre ølprodusenter, ifra guttegjenger til profesjonelle mikrobryggerier. Øl er ikke lenger bare pils og lettøl, men en hel verden av stout, pale ale, lager og andre typer med alle mulige smaker. Vi kjenner vel alle Nøgne Ø sitt øl, men i tillegg er det dukket opp en masse andre som riktignok ikke er så store, men som gjør sitt til at ølverdenen blir mye mer omfattende og smakfull. Og når mange av disse får presentere sine produkter på Duggfrisk festivalen i Kristiansand, kan det være verd ett besøk for dere ølhunder!

I tillegg presenteres det en del mat som passer til ølet, og som gjør at kvelden blir både mettende og leskende. Og om ikke det var nok, så får en underholdning på toppen av det hele. For undertegnede ble det Postgirobygget med flere av sine gamle slagere. Og i dag lørdag er det Morten Abel, Radiojam og Erik Faber. Og selv om værmeldingen er litt våt, finnes det telt over store deler av området, så man trenger ikke bli våt både innvendig og utvendig.

Lørdagen åpner festivalen kl 12, og det blir guidede turer gjennom øl og mat, kåringer av beste øl, ølpresentasjoner og selvfølgelig underholdning til slutt.
Arrangørene her er en kombinasjon av ekspertise fra Palmesus festivalen og noen lokale restauranter. Ølprodusentene serverer smaksprøver og man kan kjøpe større mengder + vanlig drikke. Matprodusentene har slått seg sammen og serverer en variert meny med smaksprøver fra flere som kjøpes til en rimelig penge. De har lagd opp flere retter på forhånd og man kan bla kjøpe slike kombinasjonstallerkner med forskjellige produkter.
Undertegnede hadde nok ønsket en bedre presentasjon av matprodusentene med feks egne boder.
Og så er det betaling med bonger som må kjøpes på forhånd, selv om det heldigvis var mulig å kjøpe vanlig drikke med betalingskort. Jeg syns selv bonger er noe styr, men er vel en måte for å slippe terminaler og kasse flere steder.

Av ølprodusenter kan nevnes:


Og av matprodusenter nevnes følgende:Link til festivalens nettside for mer info


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3027
Norsk mat.Kaffekos.
Vafler.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.