Mjød fra Nordland inneholder
43 Kalorier,
11 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Mjød fra Nordland har beregnet å ha følgende allergener
Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Mjød fra Nordland er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 2,2 poeng fra 4 lesere
Lesere:
7482 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Mjød fra Nordland med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 43.07 | 4 514.62 | 451.46 | Kcal |
Protein | 0.08 | 8.39 | 0.84 | gram |
Karbohydrat | 10.62 | 1 113.19 | 111.32 | gram |
Kostfiber | 0.09 | 9.43 | 0.94 | gram |
Fett | 0.01 | 1.05 | 0.10 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | 0.00 | gram |
Salt | 0.00 | 0.18 | 0.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.34 | Kr 140.46 | Kr 14.05 | .- |
Hele oppskriften veier | 10 482 totalt | 10 482 pr porsj | 1 048 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 98,63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
liter
Hell honningen og 6 liter vann i en kjele. Dybden måles med en stokk, hvorpå høyden avmerkes. Deretter tilsettes resten av vannet. Når det koker opp tilsettes humle og krydder. Kok så det hele til det sist tilsatte vannet er innkokt (se merket). Brygget skummes og helles opp i krukke eller kar. Når det er fingervarmt tilsettes gjæren.
Dekk det hele med klede, som bindes fast. La det stå slik i 3 døgn, hvoretter mjøden siles og tappes på flasker som korkes og vokses.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13780)
Kategori:
Ølbrygging
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.