Fotograf:
Kylling.no
Hjemmelaget eggelikør er god å drikke og perfekt som dessertsaus til is. Oppskriften inneholder
226 Kalorier,
27 g Karbo,
3 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Eggelikør er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Eggelikør!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 226.34 | 4 743.52 | Kcal |
Protein | 3.00 | 62.87 | gram |
Karbohydrat | 26.71 | 559.77 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 4.12 | 86.34 | gram |
Mettet fett | 1.80 | 37.72 | gram |
Alkohol | 10.06 % | | | |
Salt | 0.06 | 1.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.10 | Kr 274.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 096 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 47,2 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør sammen eggeplommer og vaniljesukker i en kjele. Tilsett melk og sukker. Varm opp under stadig omrøring til blandingen begynner å tykne fra bunnen.
Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan eggekremen ”sprekke”.
Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til fyldig konsistens. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl eggekremen. Rør i den også under avkjøling. Tilsett sprit og hell eggelikøren på flaske eller karaffel.
Oppbevar den hjemmelagede eggelikøren kaldt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 11 lesere
Lesere:
22033 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24542)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Likør
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-12-09
Oppdatert dato:2007-12-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift