Fotograf:
Kylling.no
Hjemmelaget eggelikør er god å drikke og perfekt som dessertsaus til is. Oppskriften inneholder
226 Kalorier,
27 g Karbo,
3 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Eggelikør er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 11 lesere
Lesere:
25534 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Eggelikør!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 226.34 | 4 743.52 | Kcal |
Protein | 3.00 | 62.87 | gram |
Karbohydrat | 26.71 | 559.77 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 4.12 | 86.34 | gram |
Mettet fett | 1.75 | 36.68 | gram |
Alkohol | 10.06 % | | | |
Salt | 0.06 | 1.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.10 | Kr 274.54 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 096 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 47,2 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rør sammen eggeplommer og vaniljesukker i en kjele. Tilsett melk og sukker. Varm opp under stadig omrøring til blandingen begynner å tykne fra bunnen.
Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan eggekremen ”sprekke”.
Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til fyldig konsistens. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl eggekremen. Rør i den også under avkjøling. Tilsett sprit og hell eggelikøren på flaske eller karaffel.
Oppbevar den hjemmelagede eggelikøren kaldt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 24542)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Likør
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-12-09
Oppdatert dato:2007-12-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift