Eggelikør fra vestfold



Eggelikør fra vestfold oppskrift.
Fotograf: RitaE
Søt og god likør etter oppskrift fra Vestfold. Tradisjon til jul

Oppskriften inneholder 308 Kalorier, 26 g Karbo, 2 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Eggelikør fra vestfold er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 4367 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2,5dlfløte
2,5dlhelmelk
300grsukker
5stkeggeplommer
1ssvaniljesukker
3,5dl60% sprit




Kalorier og næringsinnhold i Eggelikør fra vestfold med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier308.433 852.29Kcal
Protein2.2327.85gram
Karbohydrat26.17326.86gram
Kostfiber0.000.00gram
Fett10.16126.90gram
Alkohol14.77 %184.48gram
Mettet fett5.7171.32gram
Salt0.050.60gram
Pris på oppskriftenKr 19.20Kr 239.81Kr .-
Hele oppskriften veier1 249 totalt1 249 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo33,93 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Kok opp fløtemelk (eventuelt 5 dl kaffefløte) og sukker.
Pisk eggeplommene med vaniljesukkeret. Tilsett litt etter litt den varme fløteblandingen i eggeblandingen, under omrøring. Hell alt tilbake i kjølen og varm det forsiktig til det tykner. Rør jevnlig.
Sil blandingen før den avkjøles. Spriten has i når egg-melke-blandingen er avkjølt.

Denne oppskriften er hentet fra boka «Godt drikke» som ble utgitt av Vestfold Bygdekvinnelag i 2006. I boka kan vi lese at brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten «medisin mot alt». De mange seilskutene i Vestfold frakta tømmer ut og brennevin hjem igjen. Snært lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering. Få nordmenn har hatt bedre tilgang til korn enn vestfoldingene, klimatisk heldig plassert midt i Norges spiskammers. Brennevin var billig og lett tilgjengelig på 1800-tallet, og mange familier fikk store problemer på grunn av dette. I 1848 kom da også en ny lov som forbød hjemmebrenning.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34802)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Likør
Land: Norge
Fylke: Vestfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2019-11-23
Oppdatert dato:2019-11-23


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Eggelikør 2.Eggelikør 2.
Denne retten har 263,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggelikør fra vestfold.Eggelikør fra vestfold.
Denne retten har 308,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 19,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget eggelikør.Hjemmelaget eggelikør.
Denne retten har 268,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Eggelikør.Eggelikør.
Denne retten har 226,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.