Kos deg med varmt drikke i høstmørket.


Oppdatertdato: 2020-10-23 Tema: Kaffe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen, Jarle Nyttingnes, maxxium


Det er nok mange, meg selv inkludert, som syns det er koselig med noe varmt å drikke i mørke, kalde høstkvelder. Og gjerne noe annet en vanlig kaffe og te.
Min personlige favoritt har vært disse posene fra Nescafe med forskjellig smakssatt kaffepulver. Det fins bla cappuchino, latte, Sjokolade, Vanilje, caramel osv, men i den siste tiden har vi begynt å eksperimentere med vanlig instant nescafe, med brune sukkerbiter, vann og evt litt melk + da andre smaker som.
Men posene lages etter bruksanvisningen og man kan så smaksette ekstra med feks brunt sukker og whisky/brun rom. Likører smaker også godt blandet i disse.

Under legger jeg ut forskjellige forslag til hvordan man kan varme både hender, mage og hode en kald kveld. Det fins både med og uten alkohol. Og husk fyr i ovnen, ullteppe, stearinlys, en god bok eller partner!

Knut`s Caramellrom

1 kopp

1 pose Nescafe caramell, sjokolade(eller annen etter smak)
Varmt vann
4 cl Brun Rom (feks brun havana club eller annet)
1 ts brunt sukker om det ønskes
Evt kremtopp

Ha kaffepulver, rom og evt sukker i ett stort krus. Rør godt om.
Varm vann og hell i litt. Rør om igjen.
Ha i resten av vannet til 1 cm under toppen av koppen.
Toppes med sprutekrem.




Caribbean Cacao


Prøv også Caribbean Cacao.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.12.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Steinar Jensen
Bildet er tatt av Bacardi-Martini

Ingredienser

12 cl sukret varm kakao laget på H-melk
4 cl Bacardi Premium Black
Toppes med fløte
Mørk sjokolade
Kanel



Fremgangsmåte

3 ruter sjokolade/ 2 cl sjokoladesaus/ 1 ss kakao blandes med oppvarmet H-melk for å lage 12 cl varm kakao. Helles opp i en varm kopp.
Tilsett Bacardi Premium Black og hell håndristet fløte opp slik at den måler ca 1 cm på glasset.
Rasp litt mørk sjokolade over
Gi et lett dryss med kanel til slutt og server!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 134,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Deilig varm sjokolade


Prøv også Deilig varm sjokolade.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

300 g mørk kokesjokolade
7 dl melk
1 dl kremfløte
½ ts vaniljesukker
3 ts sukker



Fremgangsmåte

Del sjokoladen i biter og ha i en gryte. Hell over melk og varm dette sakte opp til kokepunktet, mens du hele tiden rører. Tilsett sukker og vaniljesukker i kremfløten og pisk denne til en halvfast masse. Rør inn kremfløten i gryten like før kokepunktet.
Server gjerne med pisket krem på toppen, i passende krus eller kopp.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 214,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Chai te


Prøv også Chai te.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2003
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

2 liter vann
10 skiver fersk ingefær rot
10-15 kardemomme belger
1 ts fennikel frø
4 kryddernelliker
2 stykker tørket appelsinskall
8-10 sorte pepperkorn
Evy søtningsmiddel som er tillatt


Vi lagde chai te med mandel melk. Ble lagd i 2 varianter som masala te og chai te. Begge fikk en kremdott på toppen. Men selve teen er faktisk så god at vi i ettertid har lagd dette flere ganger. Vi har ferdig krydderblandingen og så er det bare å koke det opp med vannet.


Fremgangsmåte

Bland alt i en gryte med lokk. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter eller lenger for en sterkere te. Det kan evt tilsettes mandel melk eller kokos melk. Vi brukte mandelmelk og kremdott

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 5,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Cointreau Choc.

Cointreau Choc


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.10.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er maxxium
Bildet er tatt av maxxium

Ingredienser

1 del Cointreau
6 deler varm sjokolade



Fremgangsmåte

Blandes i et glass med håndtak slik at du ikke brenner deg - den er veldig varm!. All sjokolade er god, men vil du virkelig unne deg luksus, prøver du mørk sjokolade. Riv den og smelt den over vanndamp. Prøv å blande den ut med litt melk så får du en herlig, kremete sjokolade for alle typer mennesker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 95,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vintoddy.

Vintoddy


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.10.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er maxxium
Bildet er tatt av maxxium

Ingredienser

ca 2 ts honning, eller etter smak
Rémy Martin VSOP (om ønskelig)
1- 2 cl presset sitron
1 kanelstang
2 -3 nelliker
10 -15 cl het rødvin



Fremgangsmåte

Bland og server i glass/kopper. Fyll eventuelt opp med litt kokende vann (2-3 cl). Dekorer med en sitronskive på kanten av glasset.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 111,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Caribbean Coffee.

Caribbean Coffee


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 27.12.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Steinar Jensen
Bildet er tatt av Bacardi-Martini

Ingredienser

2 ts brunt sukker
4 dl Bacardi Premium Black
12 cl kaffe
Toppes med fløte
1 ts kaffe likør/Kalhua
Mørk sjokolade



Fremgangsmåte

Varm opp koppen med varmt vann. Tilsett ingrediensene i overnevnte rekkefølge.
Hell håndristet fløte oppi slik at den måler en 1 cm på glasset.
Tilsett så en teskje med kaffelikør, den lager et fint mønster på overflaten av fløten.
Rasp litt mørk sjokolade over og server!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 223,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladetoddy.

Sjokoladetoddy


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.03.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

4 dl sterk, nytraktet kaffe
4 dl melk
100 g mørk sjokolade
4 ss Dansukker Brun Farin
1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1,2 dl konjakk

Pynt:
1 ½ dl kremfløte
2 ss Dansukker Lys Sirup



Fremgangsmåte

Varm kaffe og melk i en kjele. Tilsett sjokoladen og rør til den smelter.
Tilsett brun farin og vaniljesukker. Stivpisk kremfløten. Fordel konjakken i 4 glass. Hell i sjokoladeblandingen.
Legg en kremklatt på toppen og ha eventuelt litt sirup over. Serveres straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Varm sjokolade med krem og appelsin.

Varm sjokolade med krem og appelsin


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2016
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 plate kokesjokolade
1 dl vann
1 l melk
ca 1 dl appelsinjuice (gjerne friskpresset appelsin)
3 ss sukker (eller etter smak)
krem på boks eller vispet kremfløte til pynt


Varm sjokolade er enkelt å lage og det kan nytes i mange situsjoner. Bruk den sjokoladen du liker best. Mørk sjokolade med mye kakao, kokesjokolade eller melkesjokolade.


Fremgangsmåte

Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet. Rett før servering tilsettes friskpresset appelsinjuice. Tilsett sukker etter smak. Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.

Tips:
Rør ut en spiseskje kaffepulver i det varme vannet sammen med sjokoladen, hvis du ønsker litt mokkasmak på sjokoladen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 113,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Choclate chai.

Choclate chai


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 02.06.2017
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Nirus Verden
Bildet er tatt av Nirus Verden

Ingredienser

2 dl vann
1 ts indisk løs te
½ ts malt kanel
½ ts malt muskatnøtt
2 ts brunt sukker
2 ts kakao
1 ts vanilje ekstrakt
1 dl melk eller 2 ss krem


Denne drikken er som du ser av navnet en skikkelig fusion opplevelse av en tradisjonell chai og sjokolade smak! Har du laktoseintoleranse, kan havrekrem eller ris melk brukes. Jeg synes soya melk gir litt for kraftig konsistens. Selv om det ikke er mye melk eller krem, gir den god metthetsfølelse. Den kan faktisk også nytes kald, noe jeg aldri kan gjøre med tradisjonell chai eller kaffe, det må være rykende varmt. Sukkeret kan selvfølgelig sløyfes.

I denne oppskriften har jeg brukt Assam løs-te fra India. Har du ekte vaniljestang, er det selvfølgelig prima! Jeg har brukt vanilje ekstrakt. Det mest vanlige var å drikke chai i glass før i tiden, men så kom engelsk mennene til India og de fine fruene hadde tea-time i porselenskopper. Dermed ble det en ny trend, jeg synes det er kult at kaffe-barer tar tilbake chai-glassene. De er bare litt store sammenlignet med indiske


Fremgangsmåte

Kok opp vann, ha i te, krydder og sukker. La alt trekke under lokk i 3-4 minutter.
Bland i kakao, vanilje ekstrakt og melk. Gi alt et oppkok. Dersom du ikke bruker melk, Ha i 2 ss krem i koppen før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 51,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Romtoddy.

Romtoddy


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

2 stk eggeplomme
1 ss sukker
2 cl rom eller etter smak
ca. 1 ts sitronsaft


Romtoddy kan være en spennende og annerledes dessert for de voksne. Har du ikke rom kan du fint bytte det ut med calvados eller whisky.


Fremgangsmåte

Rør sammen eggeplommer og sukker i et krus. Rør inn rom.
Klem i saften av en sitronbåt og fyll opp kruset med kokende varmt vann.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 302,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chilikakao.

Chilikakao


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2007
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 stk. vaniljestang
4 dl melk
1 ts rød chili
½ dl honning
3 ss kakaopulver
2 ts maisennamel
2 ss vann
150 g gjerne 70 % kakao mørk kokesjokolade



Fremgangsmåte

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Ha vaniljestang, frø, melk, kakao, finhakket chili (splitt og fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.
Rør ut maisennamelet med to ss vann. Bland den utrørte maisennaen i det varme melkeblandingen og la det småkoke i ca. et halvt minutt.
Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 186,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Varm sjokolade med marshmallows.

Varm sjokolade med marshmallows


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 ½ dl helmelk
3 ss sjokoladesaus
5 stk. Marshmallows



Fremgangsmåte

Varm melk og sjokoladesaus til kokepunktet under omrøring. Legg 2-3 marshmallows i bunnen av et glass eller krus før du heller den varme sjokoladen over.
Pynt med resten av marshmallowsene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Varm solbærtoddi.

Varm solbærtoddi


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.03.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 cl vodka
Sterk solbærsaft
Vann
Sukker eller honning



Fremgangsmåte

Kok opp vann. Ha vodka og sukker/honning etter smak i ett varmesikkert glass. Feks Irish Coffee glass.
Ha i ett par fingerbredder med solbærsirup og fyll opp med kokende vann. Rør godt rundt og drikk så varmt du klarer det.
Perfekt mot forkjølelse

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 210,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1427






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.