
Det er nok mange, meg selv inkludert, som syns det er koselig med noe varmt å drikke i mørke, kalde høstkvelder. Og gjerne noe annet en vanlig kaffe og te.
Min personlige favoritt har vært disse posene fra Nescafe med forskjellig smakssatt kaffepulver. Det fins bla cappuchino, latte, Sjokolade, Vanilje, caramel osv, men i den siste tiden har vi begynt å eksperimentere med vanlig instant nescafe, med brune sukkerbiter, vann og evt litt melk + da andre smaker som.
Men posene lages etter bruksanvisningen og man kan så smaksette ekstra med feks brunt sukker og whisky/brun rom. Likører smaker også godt blandet i disse.
Under legger jeg ut forskjellige forslag til hvordan man kan varme både hender, mage og hode en kald kveld. Det fins både med og uten alkohol. Og husk fyr i ovnen, ullteppe, stearinlys, en god bok eller partner!
Knut`s Caramellrom
1 kopp
1 pose Nescafe caramell, sjokolade(eller annen etter smak)
Varmt vann
4 cl Brun Rom (feks brun havana club eller annet)
1 ts brunt sukker om det ønskes
Evt kremtopp
Ha kaffepulver, rom og evt sukker i ett stort krus. Rør godt om.
Varm vann og hell i litt. Rør om igjen.
Ha i resten av vannet til 1 cm under toppen av koppen.
Toppes med sprutekrem.
Caribbean Cacao
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.12.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Steinar JensenBildet er tatt av
Bacardi-MartiniIngredienser
12 cl sukret varm kakao laget på H-melk
4 cl Bacardi Premium Black
Toppes med fløte
Mørk sjokolade
Kanel
Fremgangsmåte
3 ruter sjokolade/ 2 cl sjokoladesaus/ 1 ss kakao blandes med oppvarmet
H-melk for å lage 12 cl varm kakao. Helles opp i en varm kopp.
Tilsett Bacardi Premium Black og hell håndristet fløte opp slik at den måler
ca 1 cm på glasset.
Rasp litt mørk sjokolade over
Gi et lett dryss med kanel til slutt og server!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
134,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Deilig varm sjokolade
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
300 g mørk kokesjokolade
7 dl melk
1 dl kremfløte
½ ts vaniljesukker
3 ts sukker
Fremgangsmåte
Del sjokoladen i biter og ha i en gryte. Hell over melk og varm dette sakte opp til kokepunktet, mens du hele tiden rører. Tilsett sukker og vaniljesukker i kremfløten og pisk denne til en halvfast masse. Rør inn kremfløten i gryten like før kokepunktet.
Server gjerne med pisket krem på toppen, i passende krus eller kopp.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
214,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
19,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chai te
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2003Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
2 liter vann
10 skiver fersk ingefær rot
10-15 kardemomme belger
1 ts fennikel frø
4 kryddernelliker
2 stykker tørket appelsinskall
8-10 sorte pepperkorn
Evy søtningsmiddel som er tillatt
Vi lagde chai te med mandel melk. Ble lagd i 2 varianter som masala te og chai te. Begge fikk en kremdott på toppen. Men selve teen er faktisk så god at vi i ettertid har lagd dette flere ganger. Vi har ferdig krydderblandingen og så er det bare å koke det opp med vannet.Fremgangsmåte
Bland alt i en gryte med lokk. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter eller lenger for en sterkere te. Det kan evt tilsettes mandel melk eller kokos melk. Vi brukte mandelmelk og kremdott
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
5,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 0,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Cointreau Choc
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.10.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
maxxiumBildet er tatt av
maxxiumIngredienser
1 del Cointreau
6 deler varm sjokolade
Fremgangsmåte
Blandes i et glass med håndtak slik at du ikke brenner deg - den er veldig varm!. All sjokolade er god, men vil du virkelig unne deg luksus, prøver du mørk sjokolade. Riv den og smelt den over vanndamp. Prøv å blande den ut med litt melk så får du en herlig, kremete sjokolade for alle typer mennesker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
95,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vintoddy
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.10.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
maxxiumBildet er tatt av
maxxiumIngredienser
ca 2 ts honning, eller etter smak
Rémy Martin VSOP (om ønskelig)
1- 2 cl presset sitron
1 kanelstang
2 -3 nelliker
10 -15 cl het rødvin
Fremgangsmåte
Bland og server i glass/kopper. Fyll eventuelt opp med litt kokende vann (2-3 cl). Dekorer med en sitronskive på kanten av glasset.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
111,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Caribbean Coffee
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
27.12.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Steinar JensenBildet er tatt av
Bacardi-MartiniIngredienser
2 ts brunt sukker
4 dl Bacardi Premium Black
12 cl kaffe
Toppes med fløte
1 ts kaffe likør/Kalhua
Mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Varm opp koppen med varmt vann. Tilsett ingrediensene i overnevnte
rekkefølge.
Hell håndristet fløte oppi slik at den måler en 1 cm på glasset.
Tilsett så en teskje med kaffelikør, den lager et fint mønster på overflaten
av fløten.
Rasp litt mørk sjokolade over og server!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
223,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 32,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladetoddy
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.03.2012Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
4 dl sterk, nytraktet kaffe
4 dl melk
100 g mørk sjokolade
4 ss Dansukker Brun Farin
1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade
1,2 dl konjakk
Pynt:
1 ½ dl kremfløte
2 ss Dansukker Lys Sirup
Fremgangsmåte
Varm kaffe og melk i en kjele. Tilsett sjokoladen og rør til den smelter.
Tilsett brun farin og vaniljesukker. Stivpisk kremfløten. Fordel konjakken i 4 glass. Hell i sjokoladeblandingen.
Legg en kremklatt på toppen
og ha eventuelt litt sirup over. Serveres straks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Varm sjokolade med krem og appelsin
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
19.03.2016Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 plate kokesjokolade
1 dl vann
1 l melk
ca 1 dl appelsinjuice (gjerne friskpresset appelsin)
3 ss sukker (eller etter smak)
krem på boks eller vispet kremfløte til pynt
Varm sjokolade er enkelt å lage og det kan nytes i mange situsjoner. Bruk den sjokoladen du liker best. Mørk sjokolade med mye kakao, kokesjokolade eller melkesjokolade.Fremgangsmåte
Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet. Rett før servering tilsettes friskpresset appelsinjuice. Tilsett sukker etter smak. Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.
Tips:
Rør ut en spiseskje kaffepulver i det varme vannet sammen med sjokoladen, hvis du ønsker litt mokkasmak på sjokoladen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
113,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Choclate chai
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
02.06.2017Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Nirus VerdenBildet er tatt av
Nirus VerdenIngredienser
2 dl vann
1 ts indisk løs te
½ ts malt kanel
½ ts malt muskatnøtt
2 ts brunt sukker
2 ts kakao
1 ts vanilje ekstrakt
1 dl melk eller 2 ss krem
Denne drikken er som du ser av navnet en skikkelig fusion opplevelse av en tradisjonell chai og sjokolade smak! Har du laktoseintoleranse, kan havrekrem eller ris melk brukes. Jeg synes soya melk gir litt for kraftig konsistens. Selv om det ikke er mye melk eller krem, gir den god metthetsfølelse. Den kan faktisk også nytes kald, noe jeg aldri kan gjøre med tradisjonell chai eller kaffe, det må være rykende varmt. Sukkeret kan selvfølgelig sløyfes.
I denne oppskriften har jeg brukt Assam løs-te fra India. Har du ekte vaniljestang, er det selvfølgelig prima! Jeg har brukt vanilje ekstrakt. Det mest vanlige var å drikke chai i glass før i tiden, men så kom engelsk mennene til India og de fine fruene hadde tea-time i porselenskopper. Dermed ble det en ny trend, jeg synes det er kult at kaffe-barer tar tilbake chai-glassene. De er bare litt store sammenlignet med indiskeFremgangsmåte
Kok opp vann, ha i te, krydder og sukker. La alt trekke under lokk i 3-4 minutter.
Bland i kakao, vanilje ekstrakt og melk. Gi alt et oppkok. Dersom du ikke bruker melk, Ha i 2 ss krem i koppen før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
51,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Romtoddy
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
2 stk eggeplomme
1 ss sukker
2 cl rom eller etter smak
ca. 1 ts sitronsaft
Romtoddy kan være en spennende og annerledes dessert for de voksne. Har du ikke rom kan du fint bytte det ut med calvados eller whisky.Fremgangsmåte
Rør sammen eggeplommer og sukker i et krus. Rør inn rom.
Klem i saften av en sitronbåt og fyll opp kruset med kokende varmt vann.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
302,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chilikakao
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2007Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 stk. vaniljestang
4 dl melk
1 ts rød chili
½ dl honning
3 ss kakaopulver
2 ts maisennamel
2 ss vann
150 g gjerne 70 % kakao mørk kokesjokolade
Fremgangsmåte
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
Ha vaniljestang, frø, melk, kakao, finhakket chili (splitt og fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.
Rør ut maisennamelet med to ss vann. Bland den utrørte maisennaen i det varme melkeblandingen og la det småkoke i ca. et halvt minutt.
Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
186,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Varm sjokolade med marshmallows
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2 ½ dl helmelk
3 ss sjokoladesaus
5 stk. Marshmallows
Fremgangsmåte
Varm melk og sjokoladesaus til kokepunktet under omrøring. Legg 2-3 marshmallows i bunnen av et glass eller krus før du heller den varme sjokoladen over.
Pynt med resten av marshmallowsene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Varm solbærtoddi
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.03.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 cl vodka
Sterk solbærsaft
Vann
Sukker eller honning
Fremgangsmåte
Kok opp vann. Ha vodka og sukker/honning etter smak i ett varmesikkert glass. Feks Irish Coffee glass.
Ha i ett par fingerbredder med solbærsirup og fyll opp med kokende vann. Rør godt rundt og drikk så varmt du klarer det.
Perfekt mot forkjølelse
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
210,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
32,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 15,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:1427