Fotograf:
Jeanette
Havana Club Mojito inneholder
123 Kalorier,
13 g Karbo,
0 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Havana Club Mojito har ingen allergener
Havana Club Mojito er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 6 lesere
Lesere:
16400 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Havana Club Mojito!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 123.17 | 194.61 | Kcal |
Protein | 0.10 | 0.16 | gram |
Karbohydrat | 13.01 | 20.56 | gram |
Kostfiber | 0.10 | 0.16 | gram |
Fett | 0.02 | 0.03 | gram |
Mettet fett | 0.00 | 0.00 | gram |
Alkohol | 10.05 % | | | |
Salt | 0.02 | 0.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.99 | Kr 20.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 158 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 42,25 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
I stedet for å bruke sukker (som er for grovkornet og ofte legger seg nederst i glasset), forbereder du sukkerlake på forhånd, ved å koke opp 50/50 vann og sukker.
Når massen når kokepunket, trekker du kjelen vekk fra platen og rører til sukkeret er løst opp - avkjøles og oppbevares i en plastflaske med skrukork i kjøleskapet.
Utstyret det kan være greit å ha er en limepresse, eller så kan du fint presse lime på vanlig måte, men sile den så ikke kjøtt og steiner følger med. Alt annet utstyr kan du fint finne i hvilken som helst kjøkkenskuff.
Lime bør presses samme dag, da dette er ferskvare og forandrer smak under oppbevaring fra dag til dag.
Selve drinken lager du ved å ta ca 2-3 stilker med mynte og plukke av bladene som legges i et høyt drinkeglass.
Fyll i 2 cl sukkerlake og 4 cl limesaft. Bruk kun ferskpresset limejuice, ikke båter av lime, da skallet fra limen avgir en bitter olje, som gir en uønsket smak i drinken.
Muddle lett (ikke knuse) for å frigi smak fra mynten i blandingen.
Tilsett 4 cl Havana Club Añejo Blanco, soda og fyll opp glasset med isbiter helt opp til toppen.
Jo mer is, jo saktere smelter isen og frigir minst mulig vann i drinken. En herlig leskende Mojito er klar til servering!
Tips: Knust is smelter raskere.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Jeanette
(Intern: 29369)
Tilberedningstid:
15 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Longdrink
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-05-24
Oppdatert dato:2012-05-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift