Regler for bruk og kopiering av oppskrifter og informasjon på nettstedet www.matoppskrift.no

Generelle regler

Kopiering av oppskrifter er i utgangspunktet lovlig. Det er jo i utgangspunktet ikke copyright på selve oppskriftene, men derimot på skrivemåte, og kommentarer. Og det er vanlig høflighet å oppgi kilde ved kopiering.
Kopiering av næringsinfo, allergeninfo ++ er tillat etter nærmere forklaring lenger nede her.

Regler for bruk av bilder

All kopiering og bruk av bilder er forbudt uten nærmere avtale.

Regler for bruk av næringsinformasjon og allergeninformasjon

Her skiller jeg mellom informasjon til privat bruk og informasjon som publiseres kommersielt på nett eller brukes i feks hefter, bøker ol.
Jeg har måttet sette opp disse reglene da jeg i perioder har opplevd utstrakt kopiering og indeksering av mitt materiale. Og alle næringsinfo og allergeninfo er løsninger jeg har brukt mange år på å utvikle.


Annonse

Annonse1. Privat og bruk på private nettsider og blogger


Næringsinformasjon på oppskrifter ol som hentes fra nettsidene til www.matoppskrift.no kan fritt brukes på egne private nettsider, Facebook sider, blogger, sosiale medier ol så lenge det ikke kreves betaling for denne informasjonen eller siden har inntekter.
Det skal da legges ut en klikkbar link tilbake til min hovedside. Som feks denne "Kilde Matoppskrift.no" som skal være en dofollow link. Det vil si at i selve linken skal det ikke være teksten: rel="nofollow".

2. Kommersielt bruk


Bruk av næringsinformasjon på andre kommersielle nettsider er forbudt uten å spørre meg, og gjelder særlig indeksering av dette av andre matsider. Men spør meg først og jeg sier sjelden nei.

Dette gjelder for dere som driver kommersielle nettbutikker, produsentsider, restauranter, andre matsider osv + bruk i trykt media, bøker ol. Gjelder ikke private blogger, men har bloggen tydelig kommersielt preg skal dere spørre meg (dvs om bloggen er reklamefinansiert).

Egne regler for bruk av allergeninformasjon

Bruk og kopiering av denne informasjonen er som for næringsinfo, men vær obs på følgende:
  • All allergeninformasjon på både produkter og oppskrifter er å regne som veiledende.
  • Før bruk skal alltid informasjon på ingrediensen sjekkes
  • Og dermed skjer all bruk av denne informasjon på eget ansvar
MVH. Knut PettersenAnsvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.