2 raske og gode lunsjer i Oslo


Oppdatertdato: 2009-03-15 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen


Vi besøkte 2 restauranter med lunsj meny i Oslo 2 kalde vinterdager i februar. Det var 2 forskjellige lunsj opplevelser men god mat begge steder.

Minitest 1: Druen på Aker brygge

Dette er den første restauranten du kommer til når du går utover Aker brygge fra Rådhusplassen. Den er litt typisk turistfelle med sin beliggenhet og lokaler. Den har en vinbar, lunsjrestaurant og full a la carte meny for en større anledning.
Restauranten hadde bra med gjester midt på dagen en kald onsdag i februar.

Miljø og omgivelser.

Det er lunt og godt inne med åpen moderne peis. Gode stoler og ett summende liv. Store vinduer ut mot gata/brygga og mye å følge med på. Har 2 etasjer. Litt dropp in sted hvor man kan ta en enkel matbit eller en større anledning. Og det er ikke noe i veien for ett glass vin kl 13 om dagen her.

Menyen

Først og fremst er det ett stort vinkart i forbindelse med vinbaren eller enoteket som det så fint heter, her er og litt snacks til vinen mulig å få tak i. Ellers er det en forholdsvis stor meny med lunsjretter, smørbrød, forretter, hovedretter og desserter. Priser ligger fra midt på treet og litt oppover, og det fins alternativer for barn.

Kjøkken

Vi spiste 2 kyllingretter som lunsj + fondant til dessert. Thaikylling og Jerk Chicken sandwich. Maten kom veldig raskt på bordet og smakte greit. Er standard mat med standard smak og ikke noen kulinarisk høydare, men helt greit.
Fondanten til dessert var med chili inni! Og det kunne gjerne heller ha kommet ved siden av. Ble litt sterk kombinasjon. Ellers falt den ikke helt i smak hos fondant eksperten på den andre siden av bordet.

Service

Servicen var rask og sikker. Ikke så mye smil som en burde vente, men korrekt utført. Det er en del folk i lokalet og servitørene har nok å gjøre. Og 2 stakkars lunsj gjester føler seg litt bortgjemte når nabobordene tyller i seg champagne og den ene flasken med rødvin etter den andre. Kanskje en får bedre service av å se rik ut?

Konklusjon

Ett se og bli sett sted. Rask og grei lunsj, med god utsikt. Hyggelige lokaler og en meny som dekker de fleste behov.

Minitest 2: Borggården biffrestaurant

Dette er i utgangspunktet en biffrestaurant, men som og har en lunsj meny. Vi kom tilfeldigvis innom en kald torsdag i februar og fikk noen rolige timer litt vekk fra byens mas. Selv om den ligger litt bortgjemt så er den sentral rett over rådhuset. Dette er en liten restaurant med lite folk midt på dagen.

Miljø og omgivelser.

Her er det stille og rolig. Ikke noe særlig utsikt å se på, men varmt og godt inne. Godt å sitte. Det var få gjester og rolig musikk i bakgrunnen. Det er nok mer liv her om kvelden da dette er en biffrestaurant, og det spises fortsatt helst om kvelden.
Det er ganske elegant her inne og man kan føle ett snev av luksus

Menyen

Først og fremst er det biffer i flere varianter, men og andre ting samt noen lunsjretter som vi prøvde oss på. Biffene er i forskjellige størrelser med tilbehør, valgfrie sauser og poteter. Forretter, småretter og desserter er og godt representert. Prisene er ikke så gale og en slipper unna uten ruin.
Biffkjøttet kommer fra Limousin Kveg og skal holde høy klasse.

Kjøkken

Vi bestilte Cæsar salat og pita, samt en sjokoladefondant til dessert for den yngre garde. Det var mer enn nok mat for lunsj og smaken var god. Litt mye syrlig dressing på salaten, men ellers variert med mye ingredienser og pitabrødet med fyll var litt kjedelig. Fondanten var akkurat som den skulle være, perfekt!

Service

Veldig hyggelig, personlig og oppriktig service. Sikkert bra med få mennesker i lokalet, men servitøren virket oppriktig hyggelig. Meget bra. Rask mat og korrekt levert.

Konklusjon

Dette er jo en biffrestaurant som nok blomstrer om kvelden. Men som en rolig lunsjrestaurant er den og ypperlig. Fin måte å trekke seg litt vekk fra maset ute og inn i en rolig oase. Perfekt alternativ til de mer kjente stedene på Karl Johan og Aker brygge.
Vi kommer nok tilbake en kveld og tester biffene som jo er hovedsaken her.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1529
Norsk mat.Brownies.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.