2020 i tall og tekst for matoppskrift.no


Oppdatertdato: 2021-02-01 Tema: Informasjon Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Som regel pleier jeg å legge ut en liten oppsummering over det foregående året for nettsidene, og 2020 er ikke noe unntak. Og som den nøyaktige personen jeg er, vil jeg her presentere året 2020 i tall og tekst for alle dere lesere. Det har skjedd litt av hvert, men over hele året har nettsiden igjen hatt en god økning av både lesere og sidevisninger.

Først litt info

Nettsiden matoppskrift.no er eid av undertegnede - Knut Pettersen, og den har nå vært aktiv på nett helt siden år 2002, dvs egentlig fra 2000 men de første årene var litt testing. Jeg jobber og bor i Kristiansand, men nettsidene fysisk ligger på server like utenfor Oslo. Sidene er enda ikke lagt ut i den såkalte skyen, men det er det andre grunner til.

Utgangspunktet mitt for 20 år siden, var en nettside som la ut oppskrifter på mat og drikke, og med gode muligheter for søk. I årene etterpå ble den utvidet med mange andre funksjoner og matvareguiden kom også til. I de senere år har og det store allergen systemet sammen med næringsinnhold gjort at nesten 100% av oppskrifter nå blir lagt ut med fullt næringsinnhold og allergener ++. Grunnen her er og at jeg selv har hatt fordøyelsessykdom i mange år og derfor ønsker å gi andre og muligheten til kalkulerte oppskrifter med næringsinnhold og allergener.

Årets tall

2020 har vært ett bra år i motsetning til 2019 som andre aktiviteter ødela en del. Men og i 2020 har jeg måttet oppleve ett press fra andre på sidene med bla ett alvorlig forsøk på å ødelegge nettsidene fra folk i Sandefjord. Samt en sak hvor jeg måtte få juridisk hjelp mot den en av de store matvarekjedene i Norge.

Men tallene fra 2020 er ganske bra som dere her kan se under. Her med sammenligning for 2019 i parentes.

Antall unike brukere 2020: 2.287.251 vs (1.604.333 for 2019), opp 42%

Antall sidevisninger 2020: 4.585.506 vs (3.430.454 for 2019)

Antall unike sidevisninger 2020: 3.890.932 vs (2.957.261 for 2019)

Antall leste oppskrifter 2020: 2.286.518 vs (1.426.530 for 2019), dvs en økning på 60.29%

Antall leste artikler 2020: 360.593 vs (352.560 for 2019), dvs en marginal økning på 2,28%

Antall viste ingredienser 2020: 1.047.110 vs (684.916 for 2019), dvs en økning på 52,88%

Og om en ser på tallene så har 2020 vært ett ganske bra år med god økning i lesere og visninger av oppskrifter og ingredienser. Og tilbakemeldinger tyder på at mine utregninger av næringsinnhold og allergener er falt i smak hos dere lesere, og at derfor dette blir mine satsningsområder fremover. Jeg vil da spisse nettsidene mot dette og la andre områder hvile. Men konkrete planer holder jeg for meg selv.

Men stort sett vil de si at jeg fortsetter med å beregne og legge ut oppskrifter fra andre, slik at dere med behov for å vite innhold ol får det. Nettsiden blir jo da mer og mer en slags opplysningsside for alle som trenger info om næringsinnhold, allergener, produkter ol.

Det å legge ut artikler blir ikke så veldig prioritert, men innimellom dukker nok noe opp. Pressemeldinger blir det heller ikke så mange av, og ingen sponsede eller betalte innlegg.

Økonomi og inntekter

Pr i dag er jeg helt uavhengig og det vil si at ingen produsenter eller andre betaler meg for å legge ut positiv info om deres produkter ol, som de fleste blogger gjør.
Jeg er partner med Google og de sørger for annonser på nettsidene. Disse gjør at jeg kan overleve og drive videre (husk det dere som bruker AdBlockere).
Jeg har og noen annonser gjennom firmaet Strossle på sidene, som fungerer bra og de er hyggelige folk.

Sosiale medier

Kobling mellom nettsiden og sosiale medier har jeg ikke fulgt opp. Facebook og Instagram brukes lite, men det jeg opplever er at slike ting tar for mye tid og jeg syns det er viktigere å få ut nyttig info og løsninger, enn å vise meg frem på for eksempel Instagram. Jeg har heller ikke noen ekshibisjonistiske tilbøyeligheter, og vil helst være anonym.
Pr i dag er kommentar systemet levert av Facebook. Jeg har også prøvd å få godkjent apper med blant annet dagens rett på Facebook, men det blir aldri godkjent og jeg gidder ikke gjøre så mye mer ut av det.

Fremover og investeringer

Jeg er selv i slutten av 50 årene og det er begrenset å mye en vil investere fremover. Server som står utenfor Oslo er seig, men det trengs nok en oppgradering senere i år. Men jeg avventer litt til jeg har tid og finner noen gode tilbud. Slike ting er dyrt!
Alternativ er å legge alle data opp på andre servere(skyen) men jeg vil nok miste mulighetene da til ta ut data i alle mulige varianter. Og det er dette næringsinnhold systemet + allergen data som krever en del finurlige løsninger.
Det ble gjort ett forsøk for 7-8 år siden med å bygge om, men det ble for vanskelig. Bare synd jeg ikke så det før 250K var brukt.

Tilbakemeldinger og mailer

Jeg får en del mail om diverse. En del skryt og ofte spørsmål. Også en del forslag til tjenester jeg kan utvikle.
Disse setter jeg veldig pris på, og siden jeg ikke bruker Facebook ol så mye, er det veldig OK med en mail nå og da.
Og når jeg merker at noen er takknemlige for de tjenestene jeg leverer, er det spesielt hyggelig.
Jeg har levd i dataverdenen siden begynnelsen av 80 tallet og for oss som er utviklere av løsninger er det godt med positive tilbakemeldinger fra brukere, og gjerne konstruktive.

Sikkerhet og personvern

Dette er tema som er berørt på egne sider på matoppskrift.no. Men utover det som samles inn av annonsører har jeg nesten ingen innsamling av data. Heller ikke selger jeg til noen slikt. Og derfor er det ingen login ol hos meg, men! Om jeg utvikler dyre løsninger kan det muligens bli betaling for bruk av disse.

Personvern og andre regler

Hva er cookies

Litt om sporing


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3307
Grillmat.Bananer.
Brownies.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.