3 anbefalte koselige restauranter i Oslo


Oppdatertdato: 2010-08-27 Tema: Restauranttest Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: Knut Pettersen, Marianne


En liten tur rundt i Oslo kan avdekke mange restaurantperler. Jeg har samlet opp tre av dem som virkelig kan anbefales for et lite besøk, uten at lommeboka tømmes for penger. Alle tre er geografisk et stykke fra hverandre, men verd tiden det tar å finne de. Her er vår bedømmelse av Copa Con Oro, Villa Paradiso og Pasta Basta.

Copa Con Oro

Dette er en liten kafé og kaffebrenneri som er ypperlig å besøke når man går langs Akerselva. Det er en hyggelig plass med en koselig uteservering. Har litt kafépreg. Vi besøkte den en varm ettermiddag i august på vår vandring langs Akerselva. Tiden passet for en lunsj og pust i bakken.

Miljø og omgivelser

Ligger nydelig og stille til. Like ved Lilleborg fabrikker og bare noen meter fra stiene langs elva. Det er stille med liten trafikk. Det er diverse arrangementer her med konserter og utstillinger. Har og ett toalett som bør sjekkes ut!

Menyen

Veldig enkel spisemeny med enkle lunsjretter og småretter. Kaker og annet snadder. Har flere kaffevarianter, samt te og sjokolade. Det er også mulig å få sin egen brente kaffe her.

Kjøkken

Vi spiste dagens lunsj som var kyllingsalat. Denne var ganske så ordinær, men roen og omgivelsene oppveier det. Vi fikk ikke prøvd noe av kaffen eller annet spiselig.

Service

Her er det ganske enkelt med bestilling inne og servering ved bordet. Manglet en del drikkevarer, sikkert rot i innkjøp. Ellers hyggelig service.

Konklusjon

Veldig koselig og enkel kafé og kaffebar. Fin som stopp på en tur langs Akerselva. Ta gjerne en titt på minnesteinen ved den lille dammen foran uteserveringen.

Villa Paradiso

Vi har tidligere besøkt naboene her på Grünerløkka, men denne gangen tok vi oss inn på den populære Villa Paradiso. Og vi kom midt i den verste tiden en søndags kveld med masse folk inne. Vi fikk bord sammen med andre og man skal ikke være folkesky for å spise her, men samtidig er det koselig og intimt.

Miljø og omgivelser

Ligger på Olav Ryes Plass på Grünerløkka. Sentralt i dette området og er en populær plass. Trangt inne men og en utedel som var mer romslig når vi var der. Men vi holdt oss innendørs pga varmen.

Menyen

Her er det italiensk og mange pizza varianter, men også noen andre mer tradisjonelle italienske retter. Rettene kan fås i to størrelser om en skal ha mye eller lite. Ellers lunsj meny med igjen mye pizza men og annet som feks salater. Et utvalg desserter og egen barnemeny (pizza) + egen drikkemeny for barn!
Prisene er ganske rimelige og det er nok en del studenter her.

Kjøkken

Vi spiste en Lasagne med ragu av fennikel, aubergine og tomat, toppet med robiolasaus og lune skiver av marinert indrefilet med ristede sommergrønnsaker og parmesan
Og dette var virkelig godt! Litt små porsjoner, men samtidig rimelige. Akkurat passelig som en rett på ettermiddagen, hvor man skal klare å bevege seg etterpå.

Service

Servicen var hektisk men ellers meget bra. Det var fullt med gjester, men servitørene beholdt humøret. Maten kom etter forholdene raskt på bordet, selv om vi kunne se at det var mye å gjøre både på kjøkken og blant servitører. Nok en fordel at mange bestiller pizza, da det går fortere.

Konklusjon

Koselig men hektisk plass med virkelig god mat. Vi fikk dessverre ikke prøvd pizzaen, men det tar jeg neste gang jeg er i nærheten. Det er ganske rimelig og ypperlig studentplass.

Pasta Basta

Pasta Basta ble redningen vår etter en lang dag som avsluttet med ett besøk i Holmenkollen. Og det er noe styr så lenge Holmenkollbanen ikke går. Men med vonde bein og vond rygg så var det herlig å dumpe inn på Pasta Basta i Bogstadveien.

Miljø og omgivelser

Ligger på ett hjørne helt i begynnelsen av Bogstadveien der den overtar for Hegdehaugsveien. Hektiske omgivelser med mye folk. Har uteservering. Inne er det lunt og koselig.

Menyen

Ganske fyldig meny med ett godt utvalg av italiensk. Her er pasta og pizza, men og andre retter. Vi holdt oss til pasta denne kvelden. Prisene er og ganske rimelige, men porsjonene var litt små.

Kjøkken

Vi spiste Ravioli fylt med ricotta og spinat, servert med laksefilét, pesto og hvitvinsaus. Og Tortellini med kremet basilikumsaus som toppes med bacon.
Dette smakte helt nydelig men det var som sagt ikke så store porsjoner. Vi hadde og to desserter, eplekake og brownies. Skikkelige søte bomber som fylte opp restvolumet i magen. Og dessertene kostet ikke mer enn kr 58.- pr stk. Dette er rimelig rett og slett!

Service

Siden vi kom litt sent var det lite med gjester, og en god, avslappet service. Bommet litt da de ikke hadde alt på menyen tilgjengelig, men erstatningen var god den og.

Konklusjon

Koselig sted med veldig god mat. Har stor meny med godt utvalg i pasta og annet. Ligger i nærheten av butikkene i Bogstadveien så det passer sikkert med en tur innom her midt i handlerunden.

Flere bilder


Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1957
Grillmat.singelmat.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.