4 hjertegode nyheter fra Vita hjertego


Oppdatertdato: 2007-05-04 Tema: Restaurant Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Vita hjertego beriker Norge

I Norge er det mangel på vitamin D i befolkningen. Hovedgrunnen til dette er at det i vinterhalvåret er liten tilførsel av sollys. Myndighetene har derfor gått ut med anbefaling om tilførsel av vitamin D. Vita hjertego’ har tatt konsekvensen av denne anbefalingen, og lanserer nå 4 nye hjertegode oljer beriket med vitamin D og antioksidanten vitamin E. Raps-, oliven-, soya- og solsikkeolje.

Felles for alle er at de er hjertegode og rike på umettet fett. Alle oljene er dessuten beriket med vitamin D. Raps-, oliven- og soyaoljen er beriket med vitamin E, mens solsikkeolje er naturlig rik på vitamin E. I tillegg tilfredsstiller oljene ulike ernæringsmessige behov.

Alle oljene er velegnet til både varme og kalde retter

4 oljer med ulike ernæringsmessige egenskaper

 • Vita hjertego’ Rapsolje har et optimalt forhold mellom omega 3 og omega 6, som gjør at omega 3 utnyttes effektivt i kroppen. Etter anbefalning fra helse og ernæringsdepartementet er oljen er beriket med vitamin D, i tillegg til at den er beriket med antioksidanten vitamin E.
 • Vita hjertego’ Olivenolje er rik på emumettede fettsyrer og har en mild olivensmak. Etter anbefalning fra helse og ernæringsdepartementet er oljen er beriket med vitamin D, i tillegg til at den er beriket med antioksidanten vitamin E.
 • Vita hjertego’ Soyaolje er rik på essensielle fettsyerer som kroppen selv ikke produserer, og som vi må få i oss gjennom maten. Etter anbefalning fra helse og ernæringsdepartementet er oljen er beriket med vitamin D, i tillegg til at den er beriket med antioksidanten vitamin E.
 • Vita hjertego’ Solsikkeolje er naturlig rik på antioksidanten vitamin E og rik på flerumettet fett. Etter anbefalning fra helse og ernæringsdepartementet er oljen er beriket med vitamin D.


Fakta om Vita hjertego’ olje

Hva?

Vita hjertego´ olje er en ideell blanding av raps-, solsikke- og olivenolje som gir en balansert fettsyresammensetning i tråd med ernæringsanbefalinger.

Blandingsforholdet:

Det er en ideell blanding av sunne vegetabilske oljene raps, oliven og solsikke:
 • 50 % Rapsolje
 • 30 % Solsikkeolje - både vanlig solsikkeolje og solsikkeolje som inneholder spesielt mye enumettet fett. Begge solsikkeoljene har et meget høyt naturlig innhold av Vitamin E.
 • 20 % Olivenolje - hovedsakelig raffinert, en liten andel ”virgin” gir produktet en mild smak av oliven.

Kald/varm presset:

Vi bruker hovedsakelig raffinerte (varmpressede) oljer da det er det man anbefaler til steking. Kun en liten andel er kaldpresset ”virgin” olivenolje. Kaldpressede (uraffinerte) oljer inneholder stoffer som kan dekomponeres og danne uønskede og mulig helseskadelige forbindelser ved høy temperatur.

Oppbevaring:

Vita hjertego’ olje kan oppbevares på samme måte som du oppbevarer andre oljer. Den har en flaske med UV filter som beskytter oljen mot nedbrytning (lysindusert oksidasjon) og bevarer dens kvalitet. Økt holdbarhet oppnås dersom du setter flasken mørkt i kjøleskap. Vanlig olivenolje stivner i kjøleskapet, det gjør ikke Vita hjertego’ olje!!

Nå får du én olje med alle de gode egenskapene de ulike typene oljer har!

Hvilke helseeffekter gir Vita hjertego’ olje?

 • God balanse mellom omega-3 og omega-6 gjør at omega-3 kan utnyttes effektivt. Omega-3 er viktig for både hjertet og den generelle helsen.
 • Flerumettede fettsyrer reduserer kolesterolnivået i blodet. Forhøyet kolesterol er en av de viktigste risikofaktorene for hjerte- og karsykdommer
 • Antioksidanten vitamin E hindrer at kolesterol oksideres og avleires i blodårene.
 • Oljen er tilsatt vitamin D. Vitamin D er godt for benbygningen.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1081
Norsk mat.Kjøttdeig.
Lavkarbo.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.