5 burgere på grillen

Oppdatertdato: 2018-07-06 Publisert: Tema: Kjøttdeig Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




Nå er det sommer og burgere er populært hos de fleste. Om en kjøper frosne eller ferdig stekte, eller lager de selv er det mange varianter og smaker på markedet. Burgere kan tilberedes og grilles på noen minutter, eller det kan ta lenger tid om en skal lage disse fra bunnen.
Husk og at det er litt viktig at deigen henger godt sammen om den skal grilles. Derfor kan det hjelpe med både egg, potetmel og hvetemel. Men følg oppskriften og grill gjerne en prøveburger.
Burger brød varmes på grillen mot slutten sv steketid for burger, bare noen sekunder.

Her er 5 populære og gode oppskrifter hentet fra min store samling + en lakseburger vi lagde her forleden. Den stekte vi i stekepanna, men prøv den forsiktig på grillen.

Grillburger med sylteagurk


Prøv også Grillburger med sylteagurk.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2012
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss sylteagurk, hakket
1 ss ketchup


Hamburger kan varieres i det uendelige. Her har vi laget en grillvariant som blir ekstra saftig og god, med sylteagurk og ketchup innblandet i kjøttdeigen. Det tar ikke lang tid å lage sine egne burgere, og de smaker mye mer!


Fremgangsmåte

1. Ha kjøttdeig i en bolle og bland inn salt, pepper,sylteagurk og ketchup.
2. Form deigen til 8 runde, flate burgere.
3. Pensle burgerne med litt olje, og grill dem 4-5 minutter på hver side.

Server i hamburgerbrød med salat og eventuelt en liten skje rømme.

Tips
Vil du gjøre burgeren sunnere, bytt ut kjøttdeig med karbonadedeig og tilsett ett egg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Carolina reaper burger


Prøv også Carolina reaper burger.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.06.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

4 stk hot latina hamburgere
4 ss carolina reaper marinade
4 ss ketchup gjerne meny anbefaler ketchup
1 stk rødløk
2 stk sjalottløk
2 ss rapsolje
2 stk plommetomater
4 stk hamburgerbrød
grønn salat


Extra hot burger toppet med Monterey-sriracha cheese, MENYs egen ketchup, stekt løk og tomat. En Spicy burger som sparker fra seg.


Fremgangsmåte

Pensle hamburgerne med Carolina reaper marinade. Grill burgerne til de er gyllne på begge sider. Grill til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige. Legg på osten og la den smelte før servering.
Fres rødløk og sjalottløk i olje til den er gyllen og myk.
Kutt tomatene i tykke skiver og grill dem raskt eller stek i panne til de får litt farge.
Varm hamburgerbrødene på grillen. Legg blandet grønn salat, ketchup, stekt løk og stekte tomatskiver.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 181,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,7.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillburgere 2


Prøv også Grillburgere 2.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.11.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

600 g kjøtt - eller karbonadedeig
1 ts salt
pepper
1 hakket løk
8 hamburgerbrød


Rett og slett noen gode burgere. Vi har brukt karbonadedeig flere ganger med hell. Og disse trenger ikke nødvendigvis grilles, stekepanne og stekeovn gjør nytten.
Men jeg må innrømme at vi har en elektrisk grill hjemme som vi bruker om vinteren.
Og til dere som rynker på nesen av burgere. Som en vanlig familie som alle dere andre, kan vi ikke hver dag diske opp med spennende utenlandske retter eller retter med kule ingredienser. Vi spiser både burgere, pizza, taco, pasta, pannekaker osv stadig vekk.


Fremgangsmåte

1. Arbeid deigen seig med salt. Tilsett hakket løk, egg, hvitløk, gressløk og pepper, bland godt. Form deigen til 8 burgere. Kakene pensles med grillolje og grilles ca. 3 minutter på hver side.

2. Fyll hamburgerbrødene med det tilbehøret du liker best og lag din favorittburger.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 214,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillet hawaiiburger.

Grillet hawaiiburger


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 16.06.2017
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

400 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
4 ss salsa
2 ss olje
4 stk grove hamburgerbrød
8 stk salatblad
4 stk ananasring
2 stk tomat i skiver
1 stk rødløk i tynne skiver
¼ stk slangeagurk i skiver

Dressing:
4 ss kesam mager, 1 %
2 ts søt chilisaus


En sunn hamburger med smak av sommer. Det er enkelt å lage sunn grillmat. Det er bare å legge sunne ting på grillen.


Fremgangsmåte

1. Bland godt sammen karbonadedeig, salt, pepper og salsa. Form deigen til 4 burgere.
2. Pensle med litt olje og grill burgerne 4-5 minutter på hver side.
3. Bland sammen kesam og søt chilisaus.

Server burgerne på hamburgerbrød med salat, ananas, tomat, rødløk og agurk. Topp det hele med dressing.

Tips: Hvis du vil ha ketchup og sennep, velg gjerne uten tilsatt sukker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostesliders med agurk og gulrotsalat.

Ostesliders med agurk og gulrotsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.07.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

8 sliders burgere
8 sliders brød
8 skiver cheddarost

300 g små gulrøtter
300 gram reven agurk
revet skall og saft av 1/2 sitron
1 ss lyst demerarasukker
4 ss solsikkeolje
1 ts hasselnøtt- eller sesamolje
1 ts finhakket frisk persille
salt
nymalt svart pepper


I disken på nærbutikken finner man disse små burgerene, og nå i forskjellige varianter. Vi prøvde med svin og kylling. Og så en skikkelig saftig salat til disse små burgerene.


Fremgangsmåte

Salat:
Riv gulrøtter og agurk fint og ha det i en stor bolle. Rør inn sitronskall, 1-2 ss av sitronsaften, sukker og oljene og bland godt.

Tilsett mer sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss på persille, bland forsiktig og la salaten stå 1 time før den serveres.

Grill slidersene på grillen til de er ferdige.
Brødene grilles med det siste minuttet.
Legg osteskiven på toppdelen av brødet som er varmt, slik at den smelter litt inn. Plasser burgeren på underdelen og legg den andre over med osten ned.

Server med salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 207,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aloha lakseburger.

Aloha lakseburger


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 09.06.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

5 stk hamburgerbrød

Burger
500 gr laksefilet finhakket
1 ss persille
1 ss kapers
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper
1 ss finhakket vårløk
2 ss reven ost
1 ss sitronsaft
2 ss hvetemel

Osten
10 osteskiver som for eksempel cheddar

Tilbehør
5 skiver bacon
5 skiver ananas
1 håndfull hjertesalat
1 liten rødløk i skiver

Dressing
2 ss majones
2 ss ketchup


En eksotisk hjemmelagd burger med laks. Vi kalte den aloha burger som vel da kan oversettes til kjærlighetsburger. Men lakseburger er både sunt og godt.


Fremgangsmåte

Gjør klart tilbehøret, stek bacon og rør sammen dressingen. Gjør klart 5 burgerbrød som varmes opp litt rett før du legger i burgerene

Burger.
Hakk eller mal laksekjøttet. Rør inn alt det andre og form 5 burgere. Disse stekes ved svak varme 3-4 minutter på begge sider til de er gjennomstekt og henger sammen. De siste minuttene på den siste siden legger du på osteskivene slik at de smelter

Montering.
Åpne burgerbrødene. Smør på dressing, så salat, burgere, rødløk, ananas og til slutt baconskiver.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 198,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3138





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.