Nå er det sommer og burgere er populært hos de fleste. Om en kjøper frosne eller ferdig stekte, eller lager de selv er det mange varianter og smaker på markedet. Burgere kan tilberedes og grilles på noen minutter, eller det kan ta lenger tid om en skal lage disse fra bunnen.
Husk og at det er litt viktig at deigen henger godt sammen om den skal grilles. Derfor kan det hjelpe med både egg, potetmel og hvetemel. Men følg oppskriften og grill gjerne en prøveburger.
Burger brød varmes på grillen mot slutten sv steketid for burger, bare noen sekunder.
Her er 5 populære og gode oppskrifter hentet fra min store samling + en lakseburger vi lagde her forleden. Den stekte vi i stekepanna, men prøv den forsiktig på grillen.
Grillburger med sylteagurk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.07.2012Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss sylteagurk, hakket
1 ss ketchup
Hamburger kan varieres i det uendelige. Her har vi laget en grillvariant som blir ekstra saftig og god, med sylteagurk og ketchup innblandet i kjøttdeigen. Det tar ikke lang tid å lage sine egne burgere, og de smaker mye mer!Fremgangsmåte
1. Ha kjøttdeig i en bolle og bland inn salt, pepper,sylteagurk og ketchup.
2. Form deigen til 8 runde, flate burgere.
3. Pensle burgerne med litt olje, og grill dem 4-5 minutter på hver side.
Server i hamburgerbrød med salat og eventuelt en liten skje rømme.
Tips
Vil du gjøre burgeren sunnere, bytt ut kjøttdeig med karbonadedeig og tilsett ett egg.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
177,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Carolina reaper burger
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.06.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
4 stk hot latina hamburgere
4 ss carolina reaper marinade
4 ss ketchup gjerne meny anbefaler ketchup
1 stk rødløk
2 stk sjalottløk
2 ss rapsolje
2 stk plommetomater
4 stk hamburgerbrød
grønn salat
Extra hot burger toppet med Monterey-sriracha cheese, MENYs egen ketchup, stekt løk og tomat. En Spicy burger som sparker fra seg.Fremgangsmåte
Pensle hamburgerne med Carolina reaper marinade. Grill burgerne til de er gyllne på begge sider. Grill til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige. Legg på osten og la den smelte før servering.
Fres rødløk og sjalottløk i olje til den er gyllen og myk.
Kutt tomatene i tykke skiver og grill dem raskt eller stek i panne til de får litt farge.
Varm hamburgerbrødene på grillen. Legg blandet grønn salat, ketchup, stekt løk og stekte tomatskiver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
179,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillburgere 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.11.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
600 g kjøtt - eller karbonadedeig
1 ts salt
pepper
1 hakket løk
8 hamburgerbrød
Rett og slett noen gode burgere. Vi har brukt karbonadedeig flere ganger med hell. Og disse trenger ikke nødvendigvis grilles, stekepanne og stekeovn gjør nytten.
Men jeg må innrømme at vi har en elektrisk grill hjemme som vi bruker om vinteren.
Og til dere som rynker på nesen av burgere. Som en vanlig familie som alle dere andre, kan vi ikke hver dag diske opp med spennende utenlandske retter eller retter med kule ingredienser. Vi spiser både burgere, pizza, taco, pasta, pannekaker osv stadig vekk.Fremgangsmåte
1. Arbeid deigen seig med salt. Tilsett hakket løk, egg, hvitløk, gressløk og pepper, bland godt. Form deigen til 8 burgere. Kakene pensles med grillolje og grilles ca. 3 minutter på hver side.
2. Fyll hamburgerbrødene med det tilbehøret du liker best og lag din favorittburger.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
218,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
21,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Grillet hawaiiburger
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2017Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
400 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
4 ss salsa
2 ss olje
4 stk grove hamburgerbrød
8 stk salatblad
4 stk ananasring
2 stk tomat i skiver
1 stk rødløk i tynne skiver
¼ stk slangeagurk i skiver
Dressing:
4 ss kesam mager, 1 %
2 ts søt chilisaus
En sunn hamburger med smak av sommer. Det er enkelt å lage sunn grillmat. Det er bare å legge sunne ting på grillen.Fremgangsmåte
1. Bland godt sammen karbonadedeig, salt, pepper og salsa. Form deigen til 4 burgere.
2. Pensle med litt olje og grill burgerne 4-5 minutter på hver side.
3. Bland sammen kesam og søt chilisaus.
Server burgerne på hamburgerbrød med salat, ananas, tomat, rødløk og agurk. Topp det hele med dressing.
Tips: Hvis du vil ha ketchup og sennep, velg gjerne uten tilsatt sukker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ostesliders med agurk og gulrotsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.07.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
8 sliders burgere
8 sliders brød
8 skiver cheddarost
300 g små gulrøtter
300 gram reven agurk
revet skall og saft av 1/2 sitron
1 ss lyst demerarasukker
4 ss solsikkeolje
1 ts hasselnøtt- eller sesamolje
1 ts finhakket frisk persille
salt
nymalt svart pepper
I disken på nærbutikken finner man disse små burgerene, og nå i forskjellige varianter. Vi prøvde med svin og kylling. Og så en skikkelig saftig salat til disse små burgerene.Fremgangsmåte
Salat:
Riv gulrøtter og agurk fint og ha det i en stor bolle. Rør inn sitronskall, 1-2 ss av sitronsaften, sukker og oljene og bland godt.
Tilsett mer sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss på persille, bland forsiktig og la salaten stå 1 time før den serveres.
Grill slidersene på grillen til de er ferdige.
Brødene grilles med det siste minuttet.
Legg osteskiven på toppdelen av brødet som er varmt, slik at den smelter litt inn. Plasser burgeren på underdelen og legg den andre over med osten ned.
Server med salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
206,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Aloha lakseburger
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
09.06.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
5 stk hamburgerbrød
Burger
500 gr laksefilet finhakket
1 ss persille
1 ss kapers
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper
1 ss finhakket vårløk
2 ss reven ost
1 ss sitronsaft
2 ss hvetemel
Osten
10 osteskiver som for eksempel cheddar
Tilbehør
5 skiver bacon
5 skiver ananas
1 håndfull hjertesalat
1 liten rødløk i skiver
Dressing
2 ss majones
2 ss ketchup
En eksotisk hjemmelagd burger med laks. Vi kalte den aloha burger som vel da kan oversettes til kjærlighetsburger. Men lakseburger er både sunt og godt.Fremgangsmåte
Gjør klart tilbehøret, stek bacon og rør sammen dressingen. Gjør klart 5 burgerbrød som varmes opp litt rett før du legger i burgerene
Burger.
Hakk eller mal laksekjøttet. Rør inn alt det andre og form 5 burgere. Disse stekes ved svak varme 3-4 minutter på begge sider til de er gjennomstekt og henger sammen. De siste minuttene på den siste siden legger du på osteskivene slik at de smelter
Montering.
Åpne burgerbrødene. Smør på dressing, så salat, burgere, rødløk, ananas og til slutt baconskiver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3138