
Kylling er lett mat og det passer fint nå før jul mellom all julematen. Det er lett, enkelt og rimelig hvis en kjøper hele kyllinger rå eller ferdig grillet. Ferdig grillet er ofte det enkleste.
Her er 5 forslag som er enkle, raske og gode til hverdags. Det går som regel an å bytte ut kyllingbrystfilet med lår.
Middagsmatpakke med kylling i mikro
1 porsjon
1 potet
1 kyllingfilet
noen skiver squash
noen ringer rødløk
eller du tar hva du har
olivenolje eller smeltet smør
salt, pepper og finhakket persille
Skrell poteten og skjær den i tynne skiver. Legg potetskivene i to rader på matpapir. Dryss over salt og pepper og pensle med olje. Legg på kyllingfileten og dryss litt salt og pepper på den også. Legg over grønnsaker i skiver. Bruk det du har. Pakk inn maten som til en matpakke. Legg matpakken i mikrobølgeovnen og stek ved 600 W i 4 minutter. La varmen få fordele seg et minutts tid før du åpner matpakka og nyter innholdet!
Lese-avisen-kylling
4 porsjoner
4 kyllingfileter
1 løk
1 rød løk
1 paprika
litt finsnittet purre
litt friske krydderurter
olivenolje
Skjær løk og paprika i båter eller biter. Ha løk, paprika, purre og krydderurter i en ildfast form smurt med olivenolje. Legg over kyllingfiletene og dryss dem med salt og pepper. Sett formen i stekeovnen ved 160 °C i ca. 30 minutter. Sett over potetene til koking, mens du selv setter deg i "god-stolen" med avisen til maten er ferdig.
Kyllingwok
4 porsjoner
500 g kyllingkjøtt i små biter
saft av 1 sitron
olje
1 purre i ringer
1/2 løk i ringer
3 gulrøtter i strimler
1 boks ananas i biter
2 ss soyasaus
1 boks bambusskudd
Salt og pepper
Ha sitron over kyllingen og la stå litt. Varm oljen i woken og stek kyllingen raskt. Ta dem opp. Ha i purre, løk og gulrøtter og surr dem lett. Legg tilbake kyllingbitene og ha over ananassaft og soyasaus. La de småkoke i noen minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i ananas og bambusskudd og la det bli gjennomvarmt. Server med ris
Kylling i pita
1 porsjon
1 pitabrød
1/4 grillet kylling i biter
strimlet salat
noen ringer rødløk, evt. vanlig løk
2 ss maiskorn
litt chilipepper i tynne ringer
Varm pitabrødene etter anvisning på pakken. Fyll pitabrødene med kyllingkjøtt og salatingredienser. Hvis du vil ha mer smak av tex-mex, kan du surre kyllinkjøttet med litt taco-krydder i en stekepanne
Kylling i ostesaus
4 porsjoner
1 purre i ringer
4 ss smør
1,5 ss hvetemel
3 dl melk
2 ts grov sennep
1 ts paprikapulver
4 kyllingbryst ferdig grillet
150 g reven ost. Gjerne Norvegia
Smelt smør og surr purren til den er blank. Rør i mel og spe med melk til en jevn saus. La koke noen minutter og tilsett sennep, paprika og ost. Varm kyllingen i sausen Serveres med for eksempel erter, brokkoli og brød.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:464