5 gode grilloppskrifter med kylling

Oppdatertdato: 2018-07-02 Publisert: Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




Nå er det sommer og grillen blir nok brukt av de fleste som har anledning. Hva en griller er alt etter smak og pris, men kylling er brukende til det meste også på grillen og gjerne som grillspyd. Jeg har masse oppskrifter med grill og kylling, og her er 5 anbefalte av disse.

Kylling kebab


Prøv også Kylling kebab.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. løk
1 ts salt
½ ts garam masala
1 ss frisk koriander
2 båt hvitløk
1 ss hakket frisk ingefær
4 stk. grønn chili
½ ts gurkemeie
1 ss kokosmasse

Raita:
175 ml yoghurt naturell
1 stk. revet slangeagurk (godt avrent)
1 ss hakket frisk mynte
½ ts salt
1 ts sukker
½ ts pepper


Våre spyd ble litt tørre og løse. Ide å ha en saus ved siden av. Smaken er det ingenting å si på.


Fremgangsmåte

Ha løken over i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær og chilipepper å kjør det til det blir en finhakket krydderblanding.
Elt krydderblandingen sammen med garam masala, gurkemeie og kokos inn i kjøttdeigen. Sett kjølig en ½ times tid.

Lag små boller (eggstørrelse) og træ én og én på et spyd, form den deretter til en avlang pølse på spydet. Stekes i panne med maisolje eller over grillen.

Bland alle ingrediensene til raitaen i en bolle.

Serveres med nanbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 74,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kylling med sataysaus


Prøv også Kylling med sataysaus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.07.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 kyllingfileter

Sataysaus:
1 1/4 dl peanøttsmør
2 ss sitronsaft
2 ss honning
2 ss soyasaus
1/4 ts chilipulver
1 ts malt spisskummin
1 ts malt koriander


Denne er ganske heftig i smak og vi hadde en mild agurk/grønn salat ved siden av. Men lag sataysausen mildere med å ikke bruke så mye chili.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i strimler å træ dem på trespidd som har ligget i vann i 30 minutter. Bland alle ingrediensene til sataysausen og pensle over kyllingstrimlene.
Grill ca. 2 minutter på hver side. Server med kokt ris tilsatt hakket koriander og litt safran, chilisaus eller sataysaus ferdig på flaske. Eller som oss med naan brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 189,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grillet korianderkylling med guacamole


Prøv også Grillet korianderkylling med guacamole.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.11.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 kyllingfileter, à ca 150 g
2 ss olivenolje
2 ss finhakket frisk koriander
1 ss nypresset sitronsaft
120 g blandede salatblader
salt
pepper
hvitløkbrød til servering
Guacamole:
1/4 rødløk, grovhakket
1 hvitløkfedd, delt i fire
2 tomater skåret i to, uten frø
1/2 - 1 grønn chili uten frø
1 stor moden avokado, skrelt og grovhakket
en håndfull frisk koriander
1 ss nypresset sitronsaft


Her serverer vi salaten og guacamole ved siden av. Selve kyllingen blir skikkelig god og med hjemmelagd guacamole er dette en fin kombinasjon. Du kan og steke kyllingen i panna.


Fremgangsmåte

Forvarm stekeovngrllen eller tenn utegrillen. Pensle kyllingen med 1 ss av olivenoljen. Krydre godt med salt og pepper og grill kjøttet i 10 minutter på hver side. Strø koriander på kyllingen når det er 5 minutter igjen av steketiden.

Mens kyllingen grilles, lager du guacamole: Ha løk, hvitløk og chili i en matprosessor og miks i korte støt i noen sekunder til massen er finhakket. Tilsett tomat, avokado, koriander og sitronsaft og miks til ingrediensene er godt blandet, men fremdeles har en noe grov konsistens.

Rett før servering så legger du salatbladene i en bolle, drypp resten av oljen og sitronsaften over og krydre med salt og pepper. Vend salaten godt sammen, fordel den på tallerkenene og server den sammen med kylling, guacamole og hvitløkbrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillede kyllinglår 2.

Grillede kyllinglår 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.01.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

8 kyllingklubber (ytterste del av låret) eller kyllinglår

Grillsaus:
1 dl ketchup
3 ss olje
1 båt hvitløk
1 ts salt
nykvernet pepper
noen dråper tabasco-saus



Fremgangsmåte

Bland sammen og smak til grillsausen til den er passe sterk. Pensle kyllingklubbene (kyllinglårene) med sausen og legg på grillen i ca 20 minutter (ca 30 minutter for lår). Snu klubbene flere ganger, slik at de blir jevnt grillet.

Server med ris og en grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 181,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet hvitløkkylling.

Grillet hvitløkkylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.04.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1 kg kylling delt i brystykker, over og underlår.

Marinade:
6 fedd knust hvitløk
½ dl sitronsaft
2 ss søt Thai chilisaus
1 potte hakket koriander
1 ss brun farin
2 ts soyasaus


Denne er god. Vi hadde poteter til, men den passer nok bedre med ris. I tilleg grillet vi noen ananasringer og noen paprika, I denne oppskriften kan man jo evt bare bruke bryst, lår eller klubber.


Fremgangsmåte

Rens kyllingestykkerne og drypp de tørre. Legg dem på et stort fat.

Marinade: Bland alle ingredienser sammen i en skål. Hell marinaden over kyllingestykkene og vend dem godt, så alt kjøtt er grundig smurt inn i marinaden. Dekk fatet og sett det på kjøl i 2-3 timer.

Grillsteg kyllingestykkerne over glødende kul, til de er gyldenbrune og gjennomstekte. Alternativt kan stykkerne grilles under en varm ovngrill.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3136





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.