5 nydelige retter med kyllingfilet


Oppdatertdato: 2018-01-02 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matprat.no


Januar og februar er vel de månedene i året da flest skal iverksette nyttårsforsettene med en sunnere livsstil. Hvitt kjøtt og kylling er blant de magre råvarene som mange spiser nå. Og her er 5 forskjellige retter hvor kyllingfilet er ingrediens, og med lite kalorier.
Jeg har valgt ut 3 wokretter, en med pita og en suppe, men alle er populære og ganske enkle å lage. Alle rettene har næringsinnhold, kalorier og allergener beregnet. Klikk på oppskriften for mer info og utskrift av selve oppskriften

Annonse



Kylling i pita


Prøv også Kylling i pita.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.12.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 kyllingfileter
1 gul paprika
1 rød paprika
1 vårløk
4 pitabrød
1/2 boks crème fraîche
1 pose tacokrydder



Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Skjær paprikaene i biter og vårløken i ringer. Stek paprikabitene på middels varme i litt olje i fem minutter. Da blir de søte og gode.
Legg paprikaen på en tallerken, skru opp varmen og stek kyllingbitene sammen med vårløk i 3-4 minutter. Dryss over tacokrydderet og tilsett crème fraîche. Band alt godt og la alt bli gjennomvarmt. Fyll kyllingblandingen i varme pitabrød. Det smaker godt med en frisk salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Deilig kyllingsuppe


Prøv også Deilig kyllingsuppe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 gr kyllingfileter
1 ts karri
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper

1/2 gul paprika
1/2 rød parika
1 purre

7-8 dl vann
2 hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. hvitvin
1 boks creme fraiche
Litt fløte


Denne er fantastisk god og creme fraiche fremhever smaken veldig bra. Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra. Vi bruker eplejuice.

Kyllingsuppe er en klassisk og allsidig rett som nytes over hele verden, med utallige varianter som reflekterer ulike kulturers smaker og tradisjoner.


Fremgangsmåte

1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.

2. Paprikane og purren surres blanke.

3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 83,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fargerik wok med kylling


Prøv også Fargerik wok med kylling.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.05.2002
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 kyllingfileter
salt og pepper
1-2 løk
3 gulrøtter
1 brokkoli
1 skalk hodekål
1 liten pakke minimais
1 chili
1/2 bunt asparges
2 paprika i ulike farger
noen sukkererter
en håndfull bønnespirer


En grønn wok med kyllingfilet. Her kan du forandre på grønnsaker og vi brukte sukkererter istedenfor kål og droppet asparges. Dette er sunn og lett mat. Vi serverte med nudler.


Fremgangsmåte

Begynn med å skjære kjøttet i strimler. Skjær løken først i båter og del dem på midten, slik at det blir flak. Gulrøttene skjæres enkelt og greit i tynne skiver. Chilien kan også skjæres i tynne ringer. Del brokkolien til små buketter. Det meste av stilken kan også brukes. Skrell den først og skjær den så opp i tynne skiver. Kål er kjempegodt i wok og er aller best når den er finsnittet i ikke alt for lange strimler. Minimaisen bør deles i to eller mer, og aspargesen bør skrelles forsiktig og deles i 3-4 biter. Skjær paprikaen i passe store flak eller strimler. Sukkerertene kan være hele eller deles i to om de er lange.

Ha olje i en wok og la den bli varm. Ha i kjøttet og bruk to stekeredskaper for å røre kjøttet raskt rundt i pannen til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett salt og pepper. Fordi dette er en stor porsjon bør kjøttet tas opp mens grønnsakene stekes. Tilsett grønnsakene i pannen rangert etter hvor lang steketid de trenger for å bli møre. Ha så kjøttet tilbake i pannen og stek videre et par minutter til kjøttet er stekt igjennom og grønnsakene er møre.

Server med kokt pasta eller nudler. Vil du ha mer asiatisk smak på maten kan du tilsette litt soyasaus og østerssaus. For å variere smaken ved senere anledninger er det greit å ha en flaske søt soyasaus eller søt chilisaus for hånden. Disse sausene kan hver enkelt tilsette maten etter behov nesten som å drysse på litt ekstra salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 87,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kyllingwok med purre og sur-søt saus.

Kyllingwok med purre og sur-søt saus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.08.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 kyllingfileter
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1/2 purre
1 gulrot
et stykke sellerirot
150 g ferske sjampinjonger
2 dl bønnespirer

Sur-søt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin (kan sløyfes)
2 ss eddik, gjerne vineddik
2-3 ss tomatpuré
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maizena


Kylling i wok er enkelt og godt. Prøv da vel. En gjenganger hjemme hos oss.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Kutt grønnsakene og soppen i tynne skiver eller strimler. Varm olje i en wokpanne eller annen stor panne Start med kyllingkjøttet og stek til det er jevnt hvitt. Dryss salt og pepper over.
Ha først i gulrøtter og selleri, deretter sopp og bønnespirene helt til slutt. Bland sammen alle ingrediensene til den sur-søte sausen og hell det i pannen. Kok opp og retten er klar til servering. Server med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 115,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chop suey med kylling.

Chop suey med kylling


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.04.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

600 g renskåret kyllingkjøtt, f.eks. kyllingfilet
olje til steking
1 ss revet ingefær
1 stor løk
1 purre
3 gulrøtter
200 g sjampinjong
2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 dl bønnespirer
1 liten boks bambusskudd (225 g)
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
2 ss soyasaus


Vi lagde denne med både svinekjøtt og kyllingkjøtt. Oppskriften finnes hos meg i begge varianter, men det er bare kjøttet som er forskjellen. Enkelt og greit.


Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i strimler og brun det lett i olje sammen med ingefær. Skjær løk og purre i ringer, gulrøttene i tynne strimler og soppen i skiver. Ha alt i gryten og hell over buljong. La retten trekke i ca. 5 minutter. Tilsett bønnespirer og bambusskudd. Varm opp og smak til med salt, pepper og soyasaus. Server ris til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 51,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,13.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2090
Norsk mat.Rask mat.
Dressinger.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.