Januar og februar er vel de månedene i året da flest skal iverksette nyttårsforsettene med en sunnere livsstil. Hvitt
kjøtt og kylling er blant de magre råvarene som mange spiser nå. Og her er 5 forskjellige retter hvor kyllingfilet er
ingrediens, og med lite kalorier.
Jeg har valgt ut 3 wokretter, en med pita og en suppe, men alle er populære og ganske enkle å lage. Alle rettene har næringsinnhold, kalorier og allergener beregnet. Klikk på oppskriften for mer info og utskrift av selve oppskriften
Kylling i pita
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.12.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 kyllingfileter
1 gul paprika
1 rød paprika
1 vårløk
4 pitabrød
1/2 boks crème fraîche
1 pose tacokrydder
Fremgangsmåte
Skjær kyllingfiletene i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Skjær paprikaene i biter og vårløken i ringer. Stek paprikabitene på middels varme i litt olje i fem minutter. Da blir de søte og gode.
Legg paprikaen på en tallerken, skru opp varmen og stek kyllingbitene sammen med vårløk i 3-4 minutter. Dryss over tacokrydderet og tilsett crème fraîche. Band alt godt og la alt bli gjennomvarmt. Fyll kyllingblandingen i varme pitabrød. Det smaker godt med en frisk salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
144,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Deilig kyllingsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.03.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 gr kyllingfileter
1 ts karri
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper
1/2 gul paprika
1/2 rød parika
1 purre
7-8 dl vann
2 hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. hvitvin
1 boks creme fraiche
Litt fløte
Denne er fantastisk god og creme fraiche fremhever smaken veldig bra. Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra. Vi bruker eplejuice.
Kyllingsuppe er en klassisk og allsidig rett som nytes over hele verden, med utallige varianter som reflekterer ulike kulturers smaker og tradisjoner.Fremgangsmåte
1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.
2. Paprikane og purren surres blanke.
3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
83,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fargerik wok med kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.05.2002Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 kyllingfileter
salt og pepper
1-2 løk
3 gulrøtter
1 brokkoli
1 skalk hodekål
1 liten pakke minimais
1 chili
1/2 bunt asparges
2 paprika i ulike farger
noen sukkererter
en håndfull bønnespirer
En grønn wok med kyllingfilet. Her kan du forandre på grønnsaker og vi brukte sukkererter istedenfor kål og droppet asparges. Dette er sunn og lett mat. Vi serverte med nudler.Fremgangsmåte
Begynn med å skjære kjøttet i strimler. Skjær løken først i båter og del dem på midten, slik at det blir flak. Gulrøttene skjæres enkelt og greit i tynne skiver. Chilien kan også skjæres i tynne ringer. Del brokkolien til små buketter. Det meste av stilken kan også brukes. Skrell den først og skjær den så opp i tynne skiver. Kål er kjempegodt i wok og er aller best når den er finsnittet i ikke alt for lange strimler. Minimaisen bør deles i to eller mer, og aspargesen bør skrelles forsiktig og deles i 3-4 biter. Skjær paprikaen i passe store flak eller strimler. Sukkerertene kan være hele eller deles i to om de er lange.
Ha olje i en wok og la den bli varm. Ha i kjøttet og bruk to stekeredskaper for å røre kjøttet raskt rundt i pannen til kjøttet er jevnt hvitt. Tilsett salt og pepper. Fordi dette er en stor porsjon bør kjøttet tas opp mens grønnsakene stekes. Tilsett grønnsakene i pannen rangert etter hvor lang steketid de trenger for å bli møre. Ha så kjøttet tilbake i pannen og stek videre et par minutter til kjøttet er stekt igjennom og grønnsakene er møre.
Server med kokt pasta eller nudler. Vil du ha mer asiatisk smak på maten kan du tilsette litt soyasaus og østerssaus. For å variere smaken ved senere anledninger er det greit å ha en flaske søt soyasaus eller søt chilisaus for hånden. Disse sausene kan hver enkelt tilsette maten etter behov nesten som å drysse på litt ekstra salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
87,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kyllingwok med purre og sur-søt saus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.08.2013Denne retten tar ca
25 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 kyllingfileter
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1/2 purre
1 gulrot
et stykke sellerirot
150 g ferske sjampinjonger
2 dl bønnespirer
Sur-søt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin (kan sløyfes)
2 ss eddik, gjerne vineddik
2-3 ss tomatpuré
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maizena
Kylling i wok er enkelt og godt. Prøv da vel. En gjenganger hjemme hos oss.Fremgangsmåte
Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Kutt grønnsakene og soppen i tynne skiver eller strimler. Varm olje i en wokpanne eller annen stor panne Start med kyllingkjøttet og stek til det er jevnt hvitt. Dryss salt og pepper over.
Ha først i gulrøtter og selleri, deretter sopp og bønnespirene helt til slutt. Bland sammen alle ingrediensene til den sur-søte sausen og hell det i pannen. Kok opp og retten er klar til servering. Server med ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
115,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chop suey med kylling
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
25.04.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
600 g renskåret kyllingkjøtt, f.eks. kyllingfilet
olje til steking
1 ss revet ingefær
1 stor løk
1 purre
3 gulrøtter
200 g sjampinjong
2 dl hønsebuljong (terning + vann)
2 dl bønnespirer
1 liten boks bambusskudd (225 g)
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
2 ss soyasaus
Vi lagde denne med både svinekjøtt og kyllingkjøtt. Oppskriften finnes hos meg i begge varianter, men det er bare kjøttet som er forskjellen. Enkelt og greit.Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i strimler og brun det lett i olje sammen med ingefær. Skjær løk og purre i ringer, gulrøttene i tynne strimler og soppen i skiver. Ha alt i gryten og hell over buljong. La retten trekke i ca. 5 minutter. Tilsett bønnespirer og bambusskudd. Varm opp og smak til med salt, pepper og soyasaus. Server ris til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
51,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2090