5 smarte kjøkkentips for å spare tid og unngå stress


Oppdatertdato: 2011-11-03 Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt: Fotograf: matenerklar


Dagene er ikke lange nok, og vi stresser ofte med å få middagen på bordet i tide. Elise Log vil gjøre nordmenns hverdag enklere, ved å gi noen enkle kjøkkentips og råd i hverdagen.
Elise Log jobber som matansvarlig for Matenerklar, der hun setter sammen gode råvarer og oppskrifter for å gi nordmenn en perfekt kombinasjon av enkle og inspirerende middagsretter i hverdagen.

Kjøkkentips i en travel hverdag

Uansett om vi spiser sammen eller bare løper igjennom, er kjøkkenet husets hjerte og hovedsamlingspunkt. I en travel hverdag er et velfungerende kjøkken det som kan skille harmoni fra det komplette kaos. Uavhengig av om man elsker å være påkjøkkenet eller ser på kjøkkenplikter som et nødvendig onde, bruker mange av oss en stor del av tiden sin der for å holde familiehjulene i gang. Jeg vilgjerne dele noen tips som funker like bra for begge grupper.

Mye av det vi gjør på kjøkkenene våre er aktiviteter som går i en evig runddans: Lage mat, rydde, vaske, stable og planlegge. Med disse 5 små knepene blir det langt lettere og alltid ligge et hestehode foran! Tipsene er en miks av små og lure daglige rutiner og større tiltak:

1. Få oversikten
Å skaffe seg en total oversikt over hva som befinner seg i kjøkkenets innholdsrike skuffer, skap, kjøleskap og fryseboks, er den aller beste måten å innlede sin nye zen-liknende kjøkkenkarriere! Sett av en kveld, brett opp ermene og allier deg med et familiemedlem som utstyres med blokk og blyant. På noen få timer får du både organisert kjøkkenet og skaffet en god oversikt som hjelper deg å gjøre smartere innkjøp fremover slik at du slipper å handle dobbelt eller måtte kaste mat som er utgått på dato.
2. Rydd unna
Jeg elsker kjøkkenutstyr, men det er allikevel ikke til å komme bort i fra at kjøkkenutstyr tar plass. Rydd unna det som kun brukes en sjelden gang eller gi bort det som du ikke trenger. På den måten blir det bedre plass til utstyret som brukes i det daglige.
3. «Kan du handle det vi trenger?»
Det er ergerlig å stå i butikken å innse at handlelista henger på kjøleskapet. For tekno-glade smarttelefon-eiere finnes det egne applikasjoner for handlelister som kan synkroniseres mellom flere i familien. Når jeg ser eller kommer på noe som trengs, plotter jeg det øyeblikkelig inn i shopper-appen min. Ingen flere forglemmelser!
4. Skippertak er smart
Skippertak er ikke feil så lenge de gjøres med overlegg. Bruk en kveld og bak en stor runde med grove matmuffins eller ostefylte horn med spinat eller soltørket tomat, og frys dem ned. Ta ut om morgenen og legg i matboksen, så er de ferdig opptint til lunsj. En fin og sunn forandring fra den vante brødskiva!
5. Klargjør sunne mellommåltider for å unngå kriser
Hvis det er litt lenge til middag og husets sultne ulver blir smågretne, ha klar noen sunne mellommåltider som ikke krever all verdens: Et glass med ferdig nøtteblanding på benken, en pose med ferdig oppkuttede gulrotstaver i kjøleskapet, en liten drueklase, små beger med yoghurt naturell med havregryn eller grove tortillaruller med pålegg. Rester fungerer like fint i matpakken.

Om Elise Log

Elise Log har tatt restaurant- og matfagutdanning. Hun har fagbrev som kokk gjennom Hotell Continental, og jobbet som kokk i restaurantbransjen rundt omkring i landet. Log har også en utdannelse innenfor markedsføring, fiskeri og eksport, og har jobbet flere år i firskeribransjen i Norge og i USA med hvitfisk og laks. Hun tidligere også jobbet med innkjøp i Mills, og kommer fra stillingen som produktsjef i Norway Seafoods. Log drev også matbloggen Vaffelhjerte, som hun brukte som en kreativoase for matglede, kunnskap og formidling. Nylig avsluttet Log studiet Matkultur på Universitetet I Bergen. Log jobber nå som matansvarlig for Matenerklar.no, der hun jobber med å bidra til at flere familier spiser mat av bedre kvalitet med mer ferskvarer og færre tilsetningsstoffer, for å gi mermatglede I hverdagen.

Om Matenerklar

Matenerklar.no tilbyr levering hjem på døren av ferdig planlagte matposer med tilhørende oppskrifter. Kundene får tid til å lage god, sunn og klimasmart middag av beste kvalitet og får samtidig en god samvittighet. Vi arbeider også for en større bevissthet om hva som er klimasmart matforbruk. For oss er det ekte matglede. Familieselskapet Middagsfrid ble grunnlagt i Stockholm i 2007 og leverer i dag sunne råvarer til familier i Sverige, Danmark, Tyskland og Norge.

Annonse
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2284
Norsk mat.Hverdagsmat.
Kjøttdeig.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.