50 prosent flere grove brød i butikkene

Oppdatertdato: 2014-01-04 Publisert: Tema: Brød Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Fotograf: Norgesgruppen




Andelen grove og ekstragrove brød i NorgesGruppens butikker har økt med 50 prosent siste år.
Endringen i brødhylla skyldes at forbrukerne blir stadig mer opptatt av at brødet de spiser skal være sunt. Grovt brød inneholder mye fiber, jern og vitaminer og mineraler.

- NorgesGruppen ønsker å tilrettelegge for at forbrukere skal ta sunne valg, sier ernæringsfysiolog Aina Marie Lien i NorgesGruppen. Grovt brød er viktig for folkehelsen, legger hun til.
I tillegg blir bedre ferskhold i brødene stadig viktigere, noe som innebærer å utvikle melets egenskaper gjennom bløtlegging, fordeiger og liggetider.
50 prosent av brødsortimentet i butikkene til NorgesGruppen er dessuten nøkkelhullsmerket.
NorgesGruppen har 38,5 prosent markedsandel med cirka 1750 butikker i hele landet, med store dagligvarekjeder som Kiwi, Meny, Spar og Joker.






Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:2825





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.