
55 restauranter i Oslo og omegn skal profilere norsk mat under Ski-VM og kan smykke seg med merket ”Eat Norway - Pure & Tasteful” under Ski-VM i februar og mars. Dette er en del av profileringen av norsk mat som landbruks- og matminister Lars Peder Brekk utfordret Osl2011 til å gjøre, og som Landbruks- og matdepartementet er med å finansiere.
- Ski-VM har tatt utfordringen jeg sendte dem for et år siden på en fremragende måte. Disse 55 restaurantene vil sammen med serveringsstedene for gjester og publikum i Holmenkollen vise fantastisk norsk matkultur og norske råvarer– fra hele landet, sier en godt fornøyd landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.
VM-meny
På en pressekonferanse i Opera-restauranten Argent 11. januar, ble listen med de 55 VM-sertifiserte spisestedene presentert for første gang. Dagen var også en kick off for spisestedene, som alle spiller en viktig rolle i arrangørens satsning på profileringen av norsk matkultur. Styreleder i Ski-VM 2011, Svein Aaser, synes det er svært gledelig at engasjementet har vært så stort blant Oslo-restaurantene. -Det er veldig gøy at så mange spisesteder vil være med i VM-samarbeidet, sier Aaser.
Serveringsstedene er tydelig merket med en egen ”Eat Norway”-logo. De har utviklet en spesiell VM-meny som er basert på norsk matkultur og med norske - gjerne sesongbaserte - råvarer.
Varierte menyer
De ulike restaurantene representerer en stor bredde i menyer og bruk av råvarer. På listen finnes det også flere etniske restauranter, som ikke har norske retter på sin daglige meny. Disse vil vise frem norske råvarer i f.eks. pakistansk, italiensk eller asiatisk drakt. Prosjektleder for matprosjektet i Ski-VM 2011, Kjetil Gundersen, kunne informere om at restaurantenes egne VM-menyer kan oppleves i hele tre uker i forbindelse med arrangementet.
–Spisestedene kommer til å tilby den selvkomponerte menyen fra 15. februar til 6. mars, forteller han. Kjetil Gundersen samarbeider tett med Stiftelsen Norsk Matkultur om prosjektet ”Norsk mat under ski-VM".
Matglede
Det var under fjorårets åpning av den norske standen på en av verdens største mat- og reiselivsmesser – Internationale Grüne Woche - i Berlin at Brekk utfordret Ski-VM. De tok raskt opp hansken og etablerte et eget prosjekt ledet av kokk Kjetil Gundersen. Landbruks- og matdepartementet bidrar med 1,2 millioner kroner til prosjektet. Fiskeri- og kystdepartementet bidrar med 0,6 millioner kroner. Målet med prosjektet "Norsk mat under ski-VM" er å skape begeistring og matglede, og å bidra til at norske og utenlandske gjester får gode mat- og drikkeopplevelser under VM.
”Eat Norway”
På de forskjellige VM-arenaene blir publikum, utøvere og media møtt av ”Eat Norway” logoen som signaliserer at norsk mat står på menyen. I Holmenkollarenaen står Hamar Catering for all matservering, mens det i Spikersuppa blir en nordisk park bestående av telt og boder som selger smaksprøver på norske spesialiteter fra alle landsdeler. De VM-sertifiserte spisestedene har alle ”Eat Norway”-logoen med ”Approved restaurant” på døra. Se etter logoen og gled deg til å få en smak av Norge!
Målet med prosjektet "Norsk mat under ski-VM" er å skape begeistring og matglede, og å bidra til at norske og utenlandske gjester får gode mat- og drikkeopplevelser under VM.
Nedenfor kan du se listen over de 55 spisestedene som er av de beste Oslo og omegn har å by på:
- Alfred Restaurant
- Argent Fine Dining
- Brasserie Blanche
- Brasserie Hansken
- Bølgen & Moi Briskeby
- Bølgen & Moi Høvikodden
- Bølgen & Moi Nydalen
- Bølgen & Moi Tjuvholmen
- Café Christiania
- Cafe Skansen
- Cafe Sorgenfri
- Carls KJØKKEN - BAR
- Colletts Café
- Cru vin & kjøkken
- D/S Louise Restaurant & Bar
- Dinner Restaurant
- Druen Restaurant & Vinbar
- Eataly Ristorante
- Ekebergrestauranten
- Engebret cafe
- Gamle Raadhus Restaurant
- Grand Café
- Haga Restaurant
- Julius Fritzner
- Kafé Oslo
- Kaffistova
- Klosteret Restaurant
- Lofoten Fiskerestaurant
- Lysebu restaurant
- Markveien Mat & Vinhus as
- Mehfel
- Nobilis
- Nodee Asian Cooking
- Olympen mat & vinhus
- Oslo Spiseforretning
- Pascal Henrik Ibsensgate
- Pascal Tollbugata
- Pascal Universitetsgata
- Restaurant Eik
- Restaurant Eik Annen Etage
- Restaurant Fjord
- Restaurant Havsmak
- Restaurant Norge
- Sanguine Brasserie
- Spisestedet Feinschmecker
- Statholderens Mat & Vinkjeller
- Statholdergaarden
- Stortorvets Gjæstgiveri
- SW20
- Theatercaféen as
- Tjuvholmen Sjømagasin
- Vertshuset Østkantfolk
- Vognmand Nilsen
- No. 1 Seafood Experience, by Geir Skeie, The Bocuse d'Or Winner 2009 & Hildring Norway
- Oro Restaurant/Oro Bar & Grill
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:2081