8 Raske sommerdesserter



Oppdatertdato: 2018-07-27 Tema: Dessert Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Hurtigis
Visste du at det er fullt mulig å legge desserten på grillen? Eller lage din egen is av frukt på 1-2-3? Vi gir deg 6+2 gode tips på sommerlige og gode desserter, som ikke er så vanskelige å lage eller koster skjorta av dere. Og disse passer fint etter en varm dag i sola og magen full av grillmat. Husk at frukt og bær er veldig gode utgangspunkt for enkle desserter som ikke er så tunge i seg.


Friske sommerbær med dipp


Prøv også Friske sommerbær med dipp.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 kurv jordbær
1 pk. bringebær
4 stk. nektarin
300 g grønne druer
½ stk. vannmelon
3 dl vaniljekesam
100 g sjokolade



Fremgangsmåte

Skyll og del frukten i mindre biter og anrett på fat. Smelt sjokoladen i vannbad. Ha smeltet sjokolade og kesam i små skåler og sett alt på bordet. La gjesten forsyne seg selv.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Bær med vaniljekesam


Prøv også Bær med vaniljekesam.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2018
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Morten Brun

Ingredienser

2 dl blåbær
2 dl bringebær
3 dl kesam vanilje mager


Noen ganger kan det smake med en liten dessert på hverdagene også, og dette er en slik dessert. Sunne blåbær og bringebær sammen med mager kesam er enkelt og kjempegodt.


Fremgangsmåte

Bland bær og kesam i 4 passende glass.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 55,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grilldessert (jordbær, banan og ananas i folie)


Prøv også Grilldessert (jordbær, banan og ananas i folie).

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

200 g jordbær
2 stk banan
½ stk frisk ananas
2 ss frisk mynte
1 stk appelsin
1 ss sukker


En enklere og bedre dessert finnes nesten ikke etter et realt grillmåltid.


Fremgangsmåte

1. Del jordbær i to, eller bruk dem hele om de er små.
2. Del bananer i tykke skiver, og ananas i terninger.
3. Legg alt i doble foliekurver, press over litt appelsinsaft og dryss over sukker.
4. Klem folien godt sammen, legg det på varm grill i ca. 5 minutter.

Server gjerne med litt fruktyoghurt eller is.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 55,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Enkel bringebærdessert.

Enkel bringebærdessert


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.05.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 ss smør eller margarin
2 dl havregryn
½ dl Dansukker Brun Farin
8 dl bringebær
5 dl crème fraîche
½ dl Dansukker Gelésukker Multi



Fremgangsmåte

Smelt matfettet i en stekepanne. Fres havregryn og sukker i fettet. Sett nøttene til side.
Rens bringebærene. Visp crème fraîche med gelésukkeret.
Ha crème fraîche-blandingen og bringebærene i fire glass. Strø over havregrynene. Server umiddelbart.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 239,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lun fruktsalat med råkrem.

Lun fruktsalat med råkrem


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 23.09.2009
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

3 epler
3 appelsiner
2 bananer
4 ss rosiner
4 ss grovhakkede mandler/nøtter
1 dl likør

Råkrem:
3 eggeplomme
3 ss sukker
2 ½ dl kremfløte


Legg fruktsalaten i folie og varm den på grillen noen minutter. Server med råkrem.


Fremgangsmåte

Del frukten opp i biter og fordel den på 6 aluminiumsfolieark. Dryss over rosiner, nøtter og hell over likør. Brett aluminiumsfolien sammen, pass på at skjøten kommer slik at den deilige fruktsaften ikke renner ut. Legg fruktpakken på grillen i 4-6 minutter. Serveres sammen med råkrem eller is.

Råkrem:
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem. Råkrem bør serveres forholdsvis nylaget.

Skal du lage kremen på forhånd, kan du tilsette et par plater gelatin. Da vil kremen holde seg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 133,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,83.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bringebær hurtigiskrem.

Bringebær hurtigiskrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.04.2017
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

300 gram frosne bringebær
5 dl fløte
3 ss Sukrin Gold
(om du vil ha den ekstra søt kan du legge til 1 ss Sukrin+)
Eventuelt ½-1 ts vaniljepulver


En forfriskende og nydelig is som er svært rask og enkel å lage.


Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen med en stavmikser. Sett i fryseren.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 230,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blåbærgranité.

Blåbærgranité


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.04.2011
Denne retten tar ca 4 timer å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Freia
Bildet er tatt av Freia

Ingredienser

Blåbærgranité
1 pk Freia Gelé Blåbærsmak
4 dl Vann
2 dl Halvtørr hvitvin eller eplejuice

Pynt
Blåbær
Bjørnebær



Fremgangsmåte

Lag gelé etter anvisningen på pakken, men bruk bare 4 dl vann. Rør inn vinen og avkjøl blandingen. Sett den i fryseren til den har stivnet og er helt fryst.

Granitéen bør tas ut av fryseren 10 minutter før servering. Skrap opp isen med en gaffel og ha den i kalde/frosne glass. Pynt med bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 50,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Clafoutis med bringebær og blåbær.

Clafoutis med bringebær og blåbær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.07.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Cik Media

Ingredienser

200 g hvetemel
80 g sukker
3 stk egg
1 stk sitron
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
250 g bringebær
100 g blåbær
1 ss sukker
1 ss melis
litt hakkede nøtter


Clafoutis er en lettvint og kjempegod dessert som franskmennene ofte serverer. Ovnspannekaken er ekstra god med bringebær og blåbær i, som her.


Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200°C.
Ha bærene i en ildfast form (22-24 cm) og dryss over sukker.
Ha eggene i en bolle. Visp inn siktet mel, revet skall og saft fra sitronen, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre. Hell røren over bærene slik at det aller meste blir dekket og at noe av bærene stikker opp og er synlig. Strø over litt hakkede nøtter om du ønsker det.
Stek i ovn i ca. 30 minutter til clafoutisen "fjærer" når du trykker på den.
La den stå til avkjøling på kjøkkenbenken en liten stund. Sikt over melis til slutt.
Clafoutisen serveres gjerne med iskrem til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 209,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:1375







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.